Aliağa'da emektarlara vefa

Amatör liglerde ve 3.ligde uzun yıllar başarıdan başarıya koşan Aliağaspor’un emektar futbolcuları yıllar sonra bir araya geldi. Amatörlükten profesyonelliğe geçiş döneminde Aliağaspor’a geçmişte büyük başarıların yaşatan futbolun usta ayakları Aliağaspor Kulübü’nün organizasyonunda eski günleri yad etti. Aliağa’yı yıllarca önce toprak, sonra yeşil sahalarda başarıyla temsil eden, Aliağa’yı bir spor kentine dönüştüren emektar futbolcular, yıllar sonra Aliağa Belediyesi Şehir Stadının yeşil çimlerine çıktı.

Emektar oyuncular, Aliağa Spor Kulübü Başkanı ve Aliağa Masterler Kulübü Başkanı Uğur Eren’e buluşma için teşekkür etti. Emektar sporcuların, kendileri gibi Aliağaspor’a ermek vermiş Aliağa Masterler kulübü oyuncularıyla yaptıkları maç 1-1 sona erdi. Misafir takımda, masterler takımından Uğur ve Küçük Hüseyin de yer aldı. Aliağa’nın spor emekçileri, maçın ardından akşam yemeğinde buluştu. Yıllar sonra görüşen dostlar bol bol hasret giderdi.

ALİAĞASPOR 50 YILLIK KÖKLÜ BİR KULÜP

Aliağa Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Aliağa Masterler Kulübü başkanı Uğur Eren, 50 yıldan fazla geçmişe sahip olan Aliağaspor’un kentin gelişimine katkısı olan köklü bir kurum olduğunu vurgulayarak, “AliağaSpor geçmişte futbolda büyük başarılar kazandı. Çocuklar, gençler spor sevgisini Aliağaspor’da öğrendi. Aliağaspor için geçmişte ter akıtan, emektar futbolcu arkadaşlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum.” Dedi.

BAŞKAN UĞUR EREN: ALİAĞASPOR HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

AliağaSpor’u hak ettiği yere ulaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Eren, bu buluşmayı her yıl yapacaklarını ifade ederek, “Halen futbol yaşantısını sürdüren, ya da tamamlamış ama bugün aramızda olamayan arkadaşlarımız var. Türkiye’nin dört bir yanındaki arkadaşlarımızla, daha geniş katılımla bir buluşmayı da bu yıl yapacağız. Bu organizasyonda sevgili arkadaşımız Nadir’in büyük emeği var. Geçmişte yarışmacı hakları satılan ve amatör ligde mücadele eden takımımızı yeniden hak ettiği yerlere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız” dedi.

ALİAĞA’NIN EMEKTAR FUTBOLCULARI BULUŞTU

Gelen futbolcular: Nadir(Kaleci), Tolga (stoper- Beşiktaş ve Ankaraspor’da oynadı), Hasan(Sivas –Altay), Tolga, Cenk, Polat, Bilal, Özgür, Küçük Hüseyin, Uğur Tuncay, Cüneyt Aliağa Masterler: Takdir, Şükrü, Memduh, Hakan, Savaş, Ayhan, Aydın, Orhan, Hamdullah, Üzeyir, Laz İbo, Zeki, Beytullah, Hasan, Metin.