Suriyeliler lüks yatta yakalandı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 9 Suriyeli kaçak yakalandı. Suriyeli kaçaklar lüks kıyafetleri ile dikkat çekti.

İlçeye bağlı Akyarlar Köyü açıklarında gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, 11 metrelik 'Amazona' isimli tek direkli sailing yata baskın düzenledi.

Yatta bulunan 2'si kadın 9 Suriyeli kaçak ile ismi öğrenilemeyen 60 yaşlarındaki Yunan kaptan yakalandı. Akyarlar Köyü yakınlarından aldığı kaçakları kişi başı 4 bin Euro'ya Yunanistan'ın Mikanos adasına götürmek için anlaşma yaptığı ortaya çıkan Yunan kaptan gözaltına alındı.

Suriyeli kaçakların ise Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda ifadeleri alınmaya başlandı. Sahil Güvenlik komutanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken ilk kez bir Yunan kaptanın göçmen kaçaklığından dolayı Türkiye'de yakalandığı belirtildi.

Kaçaklarının ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürüğü yetkililerine teslim edileceği, kaptanın da işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Öte yandan, Yunanlı kaptanın tişortünde İngilizce 'ı am not fucking tourist' yani (ben lanet olası bir turist değilim) yazısı göze çarptı.