Arınç'tan çarpıcı Fethullah Gülen açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında ABD’de Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Arınç, TRT Türk’te yayınlanan programda önemli açıklamalarda bulundu.

ABD’de Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmeyi “Resmi ziyaret değildi, dostluk ziyaretiydi” diyerek anlatan Arınç, “Sayın Gülen, Sayın Başbakanı çok seviyor. Şahsına karşı çok büyük duyarlılığı var. Çok büyük hizmetleri olduğunu düşünüyor. Hükümetimizin on yıllık icraatlarını takdir ediyor. Bazı konularda şüphesiz daha dikkatli olunmasını istiyor. Ben şahsen çok rahat konuşabildiğime inanıyorum. Hoca efendi de aynı yakınlığı gösterdi” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan ile Fethullah Gülen arasında kırgınlık olduğu iddialarını kesin bir dille yalanlayan Arınç, “Kendisi arada dolaşan laflardan uzak kalmak gerektiğini ifade etti, biz de ifade ediyoruz. Doğrudan ilişki kurmamız gerektiğini ifade ettim. Çok memnun oldu. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki herkes her lafı götürebilir, kendisine göre yorum yapabilir. Bazen bazı yorumları okudukça kendi kendime ne kadar haklıyım diyorum. Bizim dostluğumuz Allah için. Büyük hizmetleri sebebiyle, Türkiye ve dünyaya kazandırdıkları sebebiyle kendisini seviyoruz. Küslük kırgınlık iddiaları doğru değil. Hiçbirimiz AK Partili bir Fethullah Gülen beklemiyoruz ve bunu istemiyoruz. O hemen hemen bütün partililerin, bütün siyasetçilerin ilgilendiği, 75 milyon vicdanı olarak doğruları söylemeye çalışan, muhalefetle bile nazik bir ilişki kurmak isteyen bir yapı içinde. Bizim açımızdan bir sorun gözükmüyor” dedi. Fethullah Gülen’in kendilerini çok iyi ve dostane bir şekilde karşıladığını da ifade eden Arınç, “Fevkalade iyi bir görüşme oldu. Çok büyük iltifatlarda bulundu. Dostane karşıladı. Hükümetimizle ve Başbakanımızla ilgili düşünceleri müspet. Daha başarılı, daha dikkatli temkinli olmamızı, hem çevremizdeki olaylarda hem dünya politikasında bazı konularda hassasiyet göstermemizi istiyor. Tüm bunları not ettim ve bir kısmını Sayın Başbakanımıza aktardım” şeklinde konuştu.

“SAYIN GÜLEN BİR SÜRE DAHA ORADA KALMAYI DÜŞÜNÜYOR”

Fethullah Gülen ile yaptıkları görüşmede Türkiye’ye dönüş konusunun da gündeme geldiğini anlatan Arınç, şunları söyledi: “Sayın Başbakanımız da bunu daha önce ifade etmişti. Hem Sayın Başbakanın arzusunu, hem şahsi düşüncelerimi aktardım. ‘Maddi manevi engel kalmadı. Sizi çok özledik. Türkiye’ye gelseniz, hem bu tür dedikoduların da önüne geçilmiş olunur’ dedim. Tebessüm etti. Vatan hasretiyle yanan bir insan. Türkiye’yi çok seviyor, memleketine çok bağlı. Belli sebeplerle bir süre daha orada kalmayı düşünüyor.”

“AK PARTİ 51.4, CHP YÜZDE 21’E YAKIN”

Muhalefetin Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili eleştirilerini de yanıtlayan Arınç, “Büyük ölçüde kıskançlıktan hasıl olan, eleştiri ötesinde küçültücü, bazı ifadelerle ABD ziyaretini lekelemeye çalıştılar. Muhalefet bence içerik konusunda bir şeyler söylemeliydi. Fevkalade nezaketsiz küçültücü şeyler. Bunları epeydir yapıyorlar. Aslında prim yaptıkları yok. Salı günü yapay bir cesaretle bağırarak, hakaret ederek konuşmaları onlara puan kaybettiriyor. Bugün en son anketin sonuçlarına baktım, bence bağırmasak iyi olacak. Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda son anket sonuçlarına baktım AK Parti 51.4, CHP yüzde 21’e yakın. MHP yüzde 14, BDP yüzde 8’e yakın. Biz istikrarlı büyümeye devam ediyoruz. 50’nin üzerindeyiz” şeklinde konuştu.