Tolunay Kafkas, gazeteciye öfkelendi

Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı kupa finalinden sonraki basın toplantısında Tolunay Kafkas ile bir gazeteci arasında gerginlik yaşandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, çok istedikleri kupayı alamadıklarını belirterek, ''Kupayı Trabzon şehrine götürmeyi istiyorduk.Maalesef golü bulamayınca mağlup olduk, üzgünüz'' dedi. Trabzonspor'un daha güçlü ve iyi bir kadro oluşturması gerektiğini anlatan Kafkas, şöyle devam etti: ''Maalesef bu seneyi acı dersler çıkararak geçirdik. Bu kötü sezonu kupayla taçlandıramadığımız için taraftarlardan, camiadan özür diliyorum. Ama oyuncularımı kutluyorum, bugün kazanmak için ellerinden geleni yapıyorum. Kupayı da Fenerbahçe kulübü kazandı, tebrik ediyorum."

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kafkas, "Her şeye rağmen Avrupa'ya gidecek Trabzonspor var. Bu bir başarı mı, nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, ''Bizim için başarı değil. Yani Trabzonspor bu olmamalı. Trabzonspor gerçeğinde çok irtifa kaybettik. Bunu da hem taraftarın hem de şehirde ileri gelenlerin bilmesi gerekiyor. Maalesef oyuncu kadrosu çok yeterli değil. Bu ligi istediğiniz düzeyde götürebilecek düzeyde değiliz" cevabını verdi.

Kafkas, "Volkan Şen çıkarken bir hareket yaptı. Oyundan çıktığına mı tepki gösterdi ?" şeklindeki soru üzerine, "Bize bir hareket yapmadı. Öyle bir çocuk değil asla o şeyi yapmadı. Ne Trabzonspor'a ne bize öyle bir şey yapmadı. Çıkarken ara sıra bu tip şeyler olabilir yani. Öyle bir saygısızlık bize hiç kimse yapamaz hele Trabzonspor kulübüne hiç kimse yapamaz" karşılığını verdi.

Soruyu soran gazetecinin ellerini açması üzerine Kafkas çılgına döndü. "Ellerini açıyorsun da sor da söylüyorum sana" diyen Kafkas, "Ben de sana cevabını söylüyorum. Ben de sana cevabını veriyorum. El yani" ifadelerini kullandı.

-ÜZERİNE YÜRÜMEK İSTEDİ-

Gazetecinin "Ne yapayım ellerimi açmayayım mı" demesi üzerine Kafkas, "Cevaptan tatmin olmadın mı" karşılığını verdi. Kafkas daha sonra yerinde kalkarak, gazetecinin üzerine yürümeye çalıştı ancak yanında oturan görevli buna engel oldu.

Kafkas, ardından gazetecilerin sorularını cevaplamaya devam etti. Bir gazetecinin Yabancı oyuncu revizyonuna gidecek misiniz sorusuna ise, Çok doğru. Çok az yabancı oyuncu kalacak. Yeni bir oluşum var, yeni bir yönetim geliyor. Ben çok iyi bir Trabzonsporluyum ama yeni gelecek yönetimin de her türlü kararına saygılıyım. Devam ederler etmezler bilemem ama ben kalırsam yabancı oyuncuların büyük bir kısmı değişecek. Ben bunun sinyallerini daha önce vermiştim. Hem bir kaç Türk oyuncu hem yeni yabancı oyuncu ihtiyacım var cevabını verdi.

Futbolculardan Adrian ise üzücü bir akşam olduğunu, Fenerbahçe'ye karşı final maçını kaybettiklerini ancak rakip takımdan kötü oynamadıklarını söyledi.

Paulo Henrique de maçla ilgili duygularını şöyle aktardı ''ne yazık ki skor elde edemedik. Finalde iyi bir mücadele ortaya koyduk. Adil bir mücadele oldu. Bugün elimden geleni yaptım, özgüvenle oynadım. Bu özgüveni bana hocam verdi. Benim burada 3 senelik sözleşmem var.''

-FENERBAHÇE CEPHESİ-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor'u 1-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Kocaman, şunları söyledi:

''Son derece yorucu ve yıpratıcı bir sezonu kupayla taçlandırmak gerekiyordu. Ligi ilk yarıdaki hatalarımızla yitirdik, ikinci yarıda kovalamaya çalıştık ama çok kolay olmuyor. Avrupa Ligi de son derece iyi gitti, bir adım daha atabilirdik, finale gidebilirdik ama olmadı. Elimizde Türkiye Kupası vardı. En az bizim kadar isteyen bir Trabzonspor ile oynadık. 64 maçlık büyük bir maratonu mücadeleyi kupayla taçlandırdığımız için mutluyuz. Oyuncularımı bir kez daha tebrik eriyorum Oyuna gelince Trabzonspor daha derli ve toplu başladı. Tam iyi oynadıkları anda biz golü bulduk.

Golün ardından yapmak istediklerimizi daha iyi yaptık.. Ama ikinci golü bulamadık. İkinci yarıyı derli toplu bir şekilde götürdük. Ama maçın son dakikalarında hem bizi hem de taraftarları heyecanlandıran dakikalar geldi bunu da başarıyla atlattık ve mutlu sona ulaştık.''

   Sezonu 1 kupayla tamamladığının hatırlatılması başarılı görüp görmediğinin sorulması üzerine "Bunu kamuoyunun değerlendirmesi benim değerlendirmemden daha önemli" karşılığını verdi.

Kocaman, kupanın ardından gelecek sezon Galatasaray'la karşılaşacaksınız. Nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise, "Fenerbahçe adına kazanımlarından bir tanesi bu seneyi de kupasız geçmedik. Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşmak Fenerbahçe için çok güzel olacak diye düşünüyorum" cevabını verdi.

Kocaman, Webo'nun 88. dakikasında kaleci ile karşıya kaldığı pozisyonla ilgili olarak ise, "Gidişi adına ben dahil herkes gol olmasını istiyordu. Gol olmadığından itibaren gerilim artacaktı. Gol olmayınca bir adım daha geri çekileceksiniz, içimden geçen gol olmasını istiyordum. Olmayınca da futbolun yazılı olmayan yasası var ya acaba diye düşünüyor insan. Biraz da yorgunluktan bağlantılı kaçırması. Eğer beraberlik golü gelseydi maçı taşımak biraz zor olacaktı bizim için. Bir şekilde kazanmayı başardık. Webo'nun golü kaçırmasıyla içim cız etti" cevabını verdi.

Kocaman, bir gazetecinin, ''Defansif kurguyla mı oynadınız. Alper Potuk transferinin yanında defansa da transfer yapacak mısınız'' sorusuna ise, ''Transferle ilgili beklentilerimiz belli. Yerlerimize ihtiyaca uygun şekilde hareket edecek. Defansif kurguyla oynamak hiçbir maçta aklıma dahi gelmedi. Futbolun da en önemli öğesi önde de olabilir arka da olabilir defansif savunma. Savunma ne kadar güçlüyse hücum da gücünüz de o kadar artar. Bütün spor dallarının temeli iyi savunmadan geçer. Yıpratıcı bir sezondu önü geçtikten sonra bunu koruma duygusu oyuncuları geri çekti'' cevabını verdi.

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt ise, ''Sezonu harika bir şekilde bitirdik bu akşamla birlikte. Takım olarak sezonun ikinci yarısında çok iyi oynadık, çok iyi mücadele ettik. Hem Avrupa Ligi, hem lig hem de Türkiye Kupası'nda. Tüm bu yoğunluğun 64 maçın ardından kupa kazanmayı hak etmiştik Bundan sonra birçok kupanın habercisi olacağını söylemek istiyorum bu kupanın'' dedi.

Kuyt, sözlerini şöyle sürdürdü;

''Sezon başına gittiğimiz zaman çok yeni oyuncu vardı takıma katılan. 8 oyuncuyla birlikte çok kolay değildi, sezona da çok erken başladık şampiyonlar ligi ön elemesiyle birlikte. Sezonun ilk yarısında birtakım sorunlar yaşadık. Antalya'da bir şeyler oldu, kendi hatalarımızı gördük. Bir araya geldik konuştuk hatalardan ders aldık orada. Özellikle bu ikinci döneme hem lig, hem Avrupa Ligi hem de Türkiye Şampiyonası güzel şekilde mücadele ettik güzel maçlar çıkardık ama Galatasaray ile aramızdaki puan farkını kapatamadık. Ama sahamızda Galatasaray karşısında da onları yenmeyi başardık, Avrupa Ligi'nde yarı final ikinci yarısında sakatlıklar nedeniyle oynamayan oyuncularımız oldu. Finale gidebilirdik ama olmadı. Kupayla birlikte önümüze bakıyoruz bundan sonraki kupaları bekliyoruz.''

Kuyt ayrıca, ''Bir yıldır Türkiye'deyim, Alper Potuk Türkiye'nin en genç ve yetenekli oyunculardan biri. Türkiye'deki maçlarını tüm maçları takip ediyorum vaktim olduğunda Alper için bunu söylemek istiyorum. Takımıza çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Gelecek sezon yaptıklarımızdan çok daha iyisini yapacağız bu tip genç oyuncularla birlikte'' ifadelerini kullandı.

Maçın oyuncusu seçilen Sow da, ''Tüm sezon boyunca çalışmamızın bir ürünüydü. Çok kolay değildi 64 maç oynadık biliyorsunuz. Hem mental olarak hem fiziksel olarak zorlu bir süreçti. Ve en sonunda kupayı kazandık. Hem başkanı hem hocamızı hem de taraftarımız için güzel bir hediye oldu...Yeni bir oyuncu katıldı. Sezon başında onun da takımın başarısı için elinden geleni en iyisini yapacağına takıma katkıda bulunacağına inanıyorum'' diye konuştu.