İzmir Büyükşehir'den check-up

İzmir Büyükşehir Belediyesi Torbalı'ya bağlı köylerde yaşayan kaıdınlara sağlık taraması yaptıracak.

Eşrefpaşa Hastanesi'nde sağlık taramasına alınacak bayanlarda herhangi bir sağlık problemi çıkarsa, tedavilerini de Büyükşehir üstlenecek İzmir Büyükşehir Belediyesi köylerin alt yapı, asfalt, ulaşım, ova yollarının yenilenmesi için verdiği hizmetlerinin yanı sıra sağlık hizmetleri de sunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bir karar alıp köylerde yaşayan ve genel sağlık taraması yaptıramayan bayanlara destek oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir talimat vererek belediyeye ait Eşrefpaşa Hastanesinde köylerde yaşayan bayanların vatandaşların sağlık taramasından geçirilmesini istedi. Eşraf Paşa Hastanesi yetkilileri köy köy dolaşarak muhtarlardan köyde yaşayan bayanların bilgilerini alıyor. Yapılan araştırmalar sonrası çıkartılan listelere göre köylere gün verip bayanlar Check-up'tan geçirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Torbalı'nın köylerinde sağlık taraması başlattı. Önce köy muhtarlarını sağlık taramasından geçirildiğini söyleyen Özbey Muhtarı Hüsnü Güven, şu bilgileri verdi: "Büyükşehir Belediyesi gerçekten çok güzel bir yaraya parmak bastı. Bizden sağlık taraması yapılacak bayanların isimlerini istediler. Özbey mahallesinde şu ana kadar 68 kişinin ismini verdim. Bunların işlemleri yapılıp İzmir'den bir araç gelecek ve hastanede Check-Up yapılacak. Eşrefpaşa Hastanesi bayanların sağlık durumlarını kontrol edip, eğer herhangi bir hastalık çıkması durumunda hemen müdahale yapılacak. Yapılan hizmet köylü açısından çok iyi olacak." Eşrefpaşa Hastanesi, köylerdeki kadın sayılarını tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Listeler hazırlandıktan sonra köylere araçlar gönderilecek ve bayanlar hastaneye taşınacak. Check-Up sonrası herhangi bir rahatsızlığı çıkan kadınların tedavileri de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.