Okul müdüründen şiddete tepki

Manisa’nın Kula ilçesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Harun Babıroğlu’nun bir öğrencinin annesinin terlikli saldırısına uğraması üzerine toplanan öğretmenler duruma tepki gösterdi.

Babıroğlu, “Eğitim kurumları şiddetten mutlaka arındırılmalıdır” diye konuştu. Kula Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde dün yapılan basın açıklamasında, şiddet gören Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Harun Babıroğlu ve öğretmenler katıldı.

Okuldan kaçan bir öğrencinin durumu yanlış aktardığı annesinin okula gelip terlikle kendisine saldırdığını söyleyen Babıroğlu, eğitim kurumlarının şiddetten arındırılmasını istedi. Şiddet olaylarına karşı, öğrenciler ve duyarlı velilerin tepki göstermesi gerektiğini savunan Babıroğlu, “Tek derdi, öğrencilerine bilgi ve birikimlerini aktarmak, onları geleceğe hazırlamak olan öğretmenlerimiz hiç de hak etmedikleri bir şekilde bazı öğrenci velilerinin fiili saldırısına ve hakaretlerine maruz kalıyor. Acaba yarın hangi okulumuzda hangimizin başına böyle bir olay gelecek diye endişe ediyoruz. Asılsız Bimer ve Alo 147 ihbarları dikkate alınmaya devam edecek mi? Bundan böyle yaşanacak bu tür herhangi bir olay karşısında sadece basın açıklaması yapmakla yetineceğimiz sanılmasın” diye konuştu.