Kozakçıoğlu, intihar etmiş

Eski Milletvekili, eski OHAL ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu (75), Sarıyer’deki evinde ölü bulundu. Emniyet kaynakları, Kozakçı’nın intihar ettiği iddialarını doğruladı.

ODA KAPISINI KİLİTLEDİ

Hayri Kozakçıoğlu'nun cansız bedeni Reşitpaşa Mahallesi, Ayhan Sokak, No 2'deki tripleks villadaki evlerinde bulundu. Eşinin kilitli kapıyı açamayıp polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler çilingir çağırdı. Çilingirin açtığı kapıdan içeri girildiğinde Hayri Kozakçıoğlu'nun cesediyle karşılaşıldı. İlk incelemede Kozakçıoğlu'nun, kapısı kilitli odasında göğsüne sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdiği belirlendi. Hayri Kozakçıoğlu'nun silahını ateşlediği zaman henüz belirlenemedi. Eşinin bu sırada evin başka bir odasında bulunduğu ve silah sesini duymadığı belirtildi.
POLİS İNCELEME YAPTI
Olay yeri inceleme ekipleri villada araştırma yaptı. Hayri Kozakçıoğlu'nun olay sırasında dışarıda bulunan kızı haber alır almaz eve koştu. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınındaki villa ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi de aldı.

 

Hayri Kozakçıoğlu, 1938’de Manisa Alaşehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği, Valilik, Kaymakamlık, Mülkiye Müfettişiliği, Başmüfettişlik, Erzurum Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Adana, Sakarya, Diyarbakır Valiliği, Olağanüstü Hal Bölge Valiliği, İstanbul Valiliği yaptı. 20. dönemde DYP’den İstanbul Milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Kozakçıoğlu, 18 Nisan 1999 seçimlerinden sonra 21. dönem İstanbul milletvekilli olarak Meclis’e yeniden girdi.