İzmir'in hizmetindeyiz

 Turkcell Teknoloji Zirvesi’ne katılan Turkcell CEO’su Süreyya Civil, Turkcell Genel Kurulu’nun ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ertelenmesini değerlendirdi. Civil, “Yönetim Kurulumuz 4 kişi eksik. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda tamamlanır. Ama Turkcell CEO’su olarak ben ve tüm Turkcell çalışanları işimize odaklıyız” dedi.

Bu sene İzmir’de yapılan Turkcell Teknoloji Zirvesi’ne 1000’e yakın kurumsal müşteri katıldı. Zirvede, mobil ve sabit teknolojilerin beraberinde getirdiği dönüşüm ve fırsatlar, gün boyu süren panel ve toplantılar masaya yatırıldı. Toplantı Oyuncu ve TV yapımcısı Kadir Çöpdemir’in sunumuyla başladı. Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş toplantının açılışı konuşmasını yaptı. Turkcell’in kamu işbirliğiyle ciddi projelere imza attığını belirten Kocabaş, kurumlarının binlerce çağrı merkezi çalışanıyla müşterilerine en hızlı desteği sağlandığını söyledi. Teknolojiyi kullanarak müşterilerin hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını anlatan Kocabaş, “Bizim işimizin temeli insandır. Bu yüzden çalışmalarımızı hepsinin insan odaklı yapıyoruz” dedi.

“AKILLI TELEFON VE TABLET SAYISI ARTTI”

İzmir’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Turkcell CEO’su Süreyya Civil ise baba tarafından İzmirli olduğunu ve çocukluğunu bir bölümünün kentte geçtiğini söyledi. Dünyada 1960’lı yıllarda teknoloji devriminin başladığını belirten Civil, teknoloji devriminin zirvesinde akıllı telefon ve tabletlerin yer aldığını söyledi. Akıllı telefon ve tablet sayısının 2013 yılında bilgisayar sayısını geçtiğini belirten Civil, “3 sene önce akıllı telefon ve tablet sayısı bilgisayarların üçte biriydi. Ama şu an bu durum değiştirmiştir. Akıllı telefon ve tabletlerin sayısı bilgisayar sayısını geçmiştir. Üç sene sonra ise akıllı telefon ve tablet sayısı bilgisayar sayısını ikiye katlayacaktır” dedi.

 

“İZMİR’İN HİZMETİNDEYİZ”

Turkcell’in 2006 yılından sonra hizmetlerinin arttığını belirten Civil, son 7 yılda büyük genişleme kaydettiğini belirtti. Turkcell’in 3G bandına geçmek için hamle yaptığı dönemde, rakiplerin bu teknolojinin Türkiye için erken olduğunu söylediklerini belirten Civil, fiber internete geçişte de aynı sürecin yaşandığını söyledi. Turkcell’in dokuz ülkede 70 milyon kişiye hizmet verdiğini belirten Civil, “Rakiplerimizin yatırımları azalıyor ama biz yatırımlarımızı artıyoruz” diye konuştu. Van depreminde yapılan çalışmalar, katkılar ve projeler sebebiyle Birleşmiş Milletler’in Turkcell’i örnek bir şirket olarak gösterdiğini söyledi. Turkcell’in İzmir’i önemsediğini anlatan Civil, EXPO 2020 adaylığı için kente gereken teknoloji desteğini sunmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi. Civil “Teknolojik altyapı ve donanımızla 2020’de EXPO’ya ev sahipliği yapmayı hedefleyen İzmir’in hizmetindeyiz. EXPO 2020’yi Turkcell teknolojisi ile desteklemeye hazırız. Güzel İzmir’imiz, teknoloji ile cazibesine cazibe katacak. Bunun için iş dünyası ile el ele vererek var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“İŞİMİZE ODAKLIYIZ”

Toplantı sonunda, basın mensupları tarafından, Turkcell genel kurulunun yapılamamasına ilişkin düşüncesi sorulan Civil, “Genel Kurul yapılamadı. Yönetim kurulumuzda 4 kişi eksik. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda tamamlanır. Ama Turkcell CEO’su olarak ben ve tüm Turkcell çalışanları işimize odaklıyız. Yapacak çok işimiz var. Bütün Turkcell çalışanları olarak çalışmaya devam edeceğiz. Umuyorum ki Turkcell yönetim kurulu ile ilgili sorunu da kısa süre içerisinde çözülür” dedi.

AKILLI HARİTANIN TANITIMI İLK KEZ YAPILDI

İlki 2010 yılında gerçekleştirilen zirvede Turkcell’in müşterilerine bir yenilik olarak sunduğu 'Akıllı Harita' tanıtıldı. Turkcell, Türkiye’de bir ilk olarak potansiyel müşteri kitlesinin yoğunluğunu sunduğu Akıllı Harita ile şirketlere verimlilik ve karlılık artışı sağlayarak doğru iş planı oluşturma fırsatı yaratıyor. İl, ilçe, mahalle ve hatta mahalleden küçük birimler bazında; ister müşteri kitlesinin ister çeşitli kriterlerle daraltılmış hedef kitlenin gün içinde hangi yoğunlukta, nerede bulunduğunu gösteren Akıllı Harita; saha aktivitesi düzenleme, gezici ekip yönlendirme, billboard, yeni şube, mağaza, hastane, okul açma kararlarında şirketlere önemli bir veri kaynağı sağlıyor. Turkcell kurumsal satış ekibinin ziyareti sırasında imzalanan sözleşmenin ardından şirketler https://akilliharita.turkcell.com.tr sitesinden kullanıcı adı ve şifre ile Turkcell’in Akıllı Harita’sına ulaşabiliyor.