Uşak'ta öğrenciler ve veliler ayaklandı

Uşak’taki Mehmetçik İlk ve Orta Okulu’nda eğitim gören bir grup öğrenci ile velililer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanıp Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ile görüşmek istedi. Ellerinde 'Okulumuzu almayın, geleceğimizi karartmayın' yazılı dövizler taşıyan çoğu öğrenci 300’e yakın kişi, bir toplantıda olan Bulut’la görüşemeyince valilik binasına yürümek istedi. Yürüyüşe polis izin vermeyince gerginlik yaşandı.

Uşak’ta Milli Eğitim Komisyonu kararı gereğince toplam 45 okulun kademeli eğitime geçiş sistemine dönüştürülmesi, veli ve öğrencileri ayaklandırdı. Karma eğitim veren Mehmetçik İlk ve Orta Okulu’nun ilkokula dönüştürülmesinin kendilerini mağdur edeceğini düşünen veli ve öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ile görüşüp seslerini duyurmak için ellerinde dövizlerle bugün öğle saatlerinde milli eğitim müdürlüğü binasına gitti.

Bir süre slogan atan ve çoğu öğrencilerden oluşan grup, toplantıda olduğu belirtilen Bulut’la görüşemeyip milli eğitim yetkilileri ile yaptığı görüşmeden sonuç alamayınca valilik binasına yürüme kararı aldı. Çevrede önlem alan polis grubu engellemeye çalıştı, ancak başarılı olmadı ve grubu Tiritoğlu Parkı’na aldı. BULUT İKNA ETMEYE ÇALIŞTI Bir grup veli, Vali Mehmet Ufuk Erden ile görüşmek için valilik binasına yürürken, bu sırada toplantıdan dönen Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, velilerin yanına gidip, ikna etmeye çalıştı. Sokaklarda böyle protestolarla hiçbir şeyin çözülemeyeceğini ifade eden Bulut, velilerden oluşan bir grubu makamına davet edip çalışma hakkında bilgilendirdi.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR İDDİASI

Velilerden Özay Uslu, “Milli Eğitim Müdürlüğü 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda okuyan 600’e yakın öğrenciyi mağdur etmiştir. Okulumuz biranda ilkokula çevrildi. Orta öğretimde eğitim gören öğrenciler Bedriye Kadir Uysal İlköğretim Okulu’na kaydırılmak isteniyor. Öğrencilerimiz okul ve arkadaşlarından sökülüp ayrılıyor. Biz veliler olarak okulda gerekli tadilatı yaptık. Şu anda okulu demir parmaklıkla ortaokul ve ilkokul olarak ayırdık. Ancak yine de faydası olmadı. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

45 OKUL DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden başkanlığında Milli Eğitim Komisyonu oluşturduklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Bulut, "Kentimizdeki 45 okulumuzda ilköğretimden ortaokul veya ilkokula dönüşüm söz konusu. Mehmetçik Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, okullarına eğitime devam edecek. Taşıma gibi bir durum söz konusu değil. Düzenleme gereği sadece 5'nci sınıfa öğrenci alınmayacak. Mevcut 6, 7 ve 8'nci sınıflar mezun olana kadar eğitimini sürdürecek. Bizim için her fert önemlidir. Biz bu kararı tek başımıza almadık. Komisyon toplantısında alınan bir karar var. Bakanlığımızın geçen yıl çıkardığı kanun çerçevesinde 2014 yılı sonuna kadar okulların imkanları doğrultusunda tamamen ilk ve ortaokul olarak ayrılması öngörülüyor. Amacımız çocuklarımızın daha rahat bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

SİSTEME TEPKİ

Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç, “Uşak Eğitim-Sen olarak rotasyonla ilgili olarak geçen yıldan bu yana okullarımızı uyarmaya devam ediyoruz. 4+4+4 eğitim sisteminin geldiği nokta işte burası. Biz de sendika olarak buradayız ve öğrencilerimize destek veriyoruz. Okullardaki dönüşümün öğrenci ve öğretmenler bazında iki yıldır sıkıntı yaratacağı konusunu dile getiriyoruz. Gelinen aşamada yapılan dönüşümlerdeki sıkıntılardan dolayı yaşanan bu protestoyu destekliyoruz” dedi.