Başbakan'dan Redhack açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırılarla ilgili olarak REDHACK adlı hacker grubu tarafından ortaya çıkarıldığı iddia edilen istihbarat raporlarına değinen Başbakan Erdoğan, "Hackerlar ve buna benzer konular istihbaratın yakından takip ettiği konulardır. Bu konularda da 'şu örgüt, bu örgüt' gibi yakıştırmaların, nihai neticesi alınmadan açıklanması sadece bu tür örgütlerin propagandasına yarar. Yazılı ve görsel medya olarak bunlara itibar etmeyiz. Elinizde belgeler var olduğu zaman bunları yazın. Şu anda bu belgeler ortaya çıkana kadar bunların lüzumsuz yere propagandasını yapıyorsunuz. Bu farkında olmadan teröre destektir" diye konuştu.

HAVUZ BİRAZ DAHA DOLSUN, ONUN DOLMASINI BEKLİYORUM

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açtığı manevi tazminat davasına ilişkin, "Ana muhalefet genel başkanını muhatap olarak kabul etmiyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına o denli bir hakareti yapabilecek bir babayiğit karşımda göremiyorum. Onun için de onlara gerekli cevabı zaten hukuk devletinde avukatlarım gerektiği şekilde veriyorlar" dedi. Şu güne kadar kesinleşmiş çok sayıda tazminat davasının olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Tazminatsa tazminat. Bugüne kadar zaten kazandığımız, kesinleşmiş çok tazminat var. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanım bu tazminatları sucuk festivallerinde halka sucuk dağıtarak gerçekleştirdi. Ben de herhalde ya İstanbul'un Sultanahmet Meydanı'nda veyahut daha uygun bir meydanda bu konuda bunun değerlendirmesini yapacağız. Şöyle havuz biraz daha dolsun, biraz boşluk var, onun dolmasını bekliyorum" dedi.

TÜRKİYE YÜK OLMAYA DEĞİL, YÜK ALMAYA GELİYOR

Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine yönelik ise Türkiye’nin AB ile islam dünyası arasında önemli bir köprü olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Türkiye AB içerisinde yer almayı her ne kadar kendi menfaati için düşünüyorsa da, AB’ne getireceği kazanımlar nedeniyle de düşünüyor. Türkiye yük olmaya değil, yük almaya geliyor. 1,5 milyarlık islam dünyasıyla AB’nin bir köprü olma özelliği var. Avrupa’da 5 milyona aşkın Türk var. 76 milyon nüfusuyla ekonomik durumuyla çok daha farklı üretebilen bir Türkiye AB’ye çok şey kazandırabilirdi" diye konuştu.