Kaynaklar Köyü Kültürevi hizmete girdi

Buca’nın Kaynaklar Köy Meydanı’nda eski belediye binasının bir bölümü Kültürevi olarak düzenlendi. Kültür Evi’nin kuruluşuna öncülük eden Dr. Feraye Sünev Çokgürses’in adı verildi.

Kaynaklar Köy Meydanı’nda bin yaşını kutlamaya hazırlanan tarihi Çınar’ın yanında köy halkının eğitim, seminer, toplantılarını yapabileceği, öğrencilerin ise internet ve kütüphane amaçlı kullanımına uygun düzenleme tamamlandı.

37 yıllık Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan ve Klasik Türk Müziği alanında da bir albümü bulunan Dr. Feraye Sünev’in bir gün dinlence amaçlı ziyaretiyle başlayan Kaynaklar Köyü tutkunluğu, köye 5 yıldızlı bir eserin kazandırılmasının da yolunu açtı. Kendisi ve bağışçıların katkılarıyla Kültür Evi’ni yapan, çevre düzenlemesini tamamlayan Dr. Sünev adının verildiği kültür evinin devamını yazdığı kitabından elde edeceği gelirle başka köylere taşıyacağını belirterek, şunları söyledi: “Kaynaklar Köyü’ne geldiğimde (Cin Ekoloji) adını verdiğim kitabımın yazımına başlamıştım. 37 yıllık hekimlik birikimimi, anılarımı topluma aktarmaktı. Kadının ülkemizdeki durumunu yansıtacak bazı örneklerin yer alacağı kitabımı daha sonraki günlerde Kaynaklar’ın sakin ortamında sürdürdüm."