Bilgisayar tutkunları Yaşar'da yarıştı

Yaşar Üniversitesi Bilişim Topluluğu, Türkiye’nin en geniş katılımlı bilgisayar oyun festivalini düzenledi.

Türkiye’den ve dünyadan 300 bilgisayar oyunu tutkunu 21 saat aralıksız bilgisayar başından kalkmadan birbiriyle yarıştı.

Yaşar Üniversitesi, bilgisayar oyunu meraklılarını ağırladı. Türkiye’nin en büyük dijital oyun festivali olarak nitelendirilen etkinlikte, ABD, İspanya, Güney Kore, Almanya, İsviçre, Nijerya ve Pakistan’dan da bilgisayar oyun fanatikleri bir araya geldi. Selçuk Yaşar Kampüsü Spor Salonu’nda kurulan alanda yarışmacılar kendi getirdikleri bilgisayarları ile hem yarıştılar hem de eğlendiler. Bireysel ve gruplar halinde düzenlenen turnuvalarda birbiriyle yarışan öğrenciler, Call Of Duty, Counter Strike, PES, Fifa, Battlefield, DotA, League of Legends, Age Of Empires ve Ultima Online gibi popüler oyunlar oynadı. Selçuk Yaşar Kampüsü Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik için iki bin metre internet kablosu, 800 metre elektrik kablosu kullanıldı.

OYUNLARDA HEYECANLI SAATLER

Birbirini hiç tanımayan öğrencileri bir araya getirerek birlikte vakit geçirmelerini ve kaynaşmalarını sağlamak adına bu turnuvayı düzenlediklerini belirten Yaşar Üniversitesi Bilişim Topluluğu öğrencileri, Türkiye’de ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir oyun turnuvası düzenlendiğini söyledi.