Buca'daki elektrik kesme tartışması sürüyor

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, geçen pazar günü Buca Belediyesi Gölet Tesisleri’nde yapılan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı Yörük Şenliği’nde elektriklerin kesilmesi tartışmasını açıkladığı bir belge ile sürdürdü.

Sait, Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nden aldığı, şenliğin yapıldığı saatlerde Buca Gölet’te elektrik kesintisi olmadığı yönünde imzalı belgeyi basın mensuplarına verdi.

Belgede trafo tesisisin işletme ve bakımının Buca Belediyesi’ne ait olduğu ifade edildi. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, partisinin Buca İlçe Başkanı Hüseyin Solmaz ve Buca Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan ile birlikte Mevlana Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, geçen pazar günü Buca Gölet’te gerçekleşen Yörük Şenliği’ne katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun konuşmasının ardından Buca Belediye Başkanı CHP’li Ercan Tatı’nın elektriği kestirdiğini söyledi.

Sait, şöyle konuştu: "Kendisinin Atatürkçü olduğunu iddia eden bir CHP’li belediye başkanının, devletin bakanının konuşmasından sonra elektriği kesmesi Atatürkçülüğe yakışmaz. Kara gözlüklerini çıkar. Buca halkı seni görsün. Makam arabasının penceresini bile açmayan, Buca halkı ile bütünleşmeyen bir belediye başkanı var. Belediye Başkanına soruyorum; sen bakan konuştu diye elektriği kestin mi kesmedin mi? Lafı dolandırma bunun yanıtını ver. Kendi partisi, kendi belediye meclis üyeleri bile ondan uzaklaşırken bu işlerle prim yapmaya çalışan belediye başkanı sanmasın ki burada bir daha seçim kazanır, bu makamlara gelir. Buca’nın gülen yüzü olarak kendini tanıtmıştı ama Buca’nın karanlık gözlükleri olarak veda edecek. Önce Buca halkıyla barış. Benimle Buca’yı dolaşsın ben hazırım." Rıfat Sait, basın mensuplarına, Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nden aldığı, pazar günü şenliğin yapıldığı saatlerde Buce Gölet’te elektrik kesintisi olmadığı yönünde imzalı belge verdi. Belgede trafo tesisisin işletme ve bakımının Buca Belediyesi’ne ait olduğu ifade edildi. Buca Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan da Buca Gölet Tesisleri’nin, 2.6 milyon lira borçla batırıldığını öne sürdü. Buca İlçe Başkanı Hüseyin Solmaz ise "İnsanlar elektriği kesecek kadar küçülmemeli. Hani altyapıyı yapacaktı. Geçen gün yağan yağmurda Buca sokakları Venedik sokaklarına döndü" dedi.