MS hastalarından 'Yol Arkadaşımsın' projesi

İzmir’de Multipl Skleroz (MS) hastalığında farkındalık yaratmak ve toplumu hastalık konusunda bilinçlendirmek için başlatılan 'Yol Arkadaşımsın' projesinin ilk ayağı olan 'Bir Yolculuk Kitabı' adlı kitap projesinin tanıtımı yapıldı.

Kitap, 36 MS hastasının kendi kalemlerinden aktardıkları yaşam öykülerinden oluşuyor. Türkiye MS Derneği, İzmir MS Derneği ve Novartis işbirliğinde MS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan 'Yol Arkadaşımsın' projesinin ilk ayağı başladı.

Swiss Otel’de yapılan toplantıda projenin ilk ayağı olan 36 MS hastasının yaşam öykülerini kendi kalemlerinden aktardığı 'Bir Yolculuk Kitabı' adlı kitabın tanıtımı ünlü sanatçı Altan Erkekli ve Göksel Kortay’ın katılımıyla yapıldı.

Toplantıda ayrıca İzmir MS Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Egemen İdiman, İzmir MS Derneği Başkanı Uzm. Dr. Gökhan Gürel, İzmir MS Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve MS hastası Nur Akkor ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da hazır bulundu. İzmir MS Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Egemen İdiman, projenin içerisinde olmaktan dolayı mutlu olduklarını ve İzmir Urla Kekliktepe mevkiinde Türkiye’nin ilk MS hastanesi ve köyünü kurmak istediklerini söyledi. Prof. Dr. İdiman, EXPO 2020 sağlık temasıyla aday olan İzmir’de MS hastanesi ve köyünün kurulmasının önemli bir adım olacağını söyledi.

İzmir MS Derneği Başkanı Uzm. Dr. Gökhan Gürel, yetkilileri seslenerek MS hastanesi ve köyünün kurulması için destek istedi. İzmir MS Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve MS hastası Nur Akkor ise MS hastalarının duygularını, deneyimlerini ve sevinçlerini 'Bir Yolculuk Kitabı' adlı kitapla paylaştıklarını söyledi. Ünlü oyuncu Altan Erkekli, 'Bir Yolculuk Kitabı' içerisinde yer alan MS hastası Şebnem Oktay ve Gizem Öztürk’ün öykülerini okudu. MS hastalığına ilişkin düşüncelerini paylaşan Oyuncu Göksel Kortay ise "Biz MS hastalığına farkındalık yaratmak ve MS hastası ailelerini bilinçlendirmek için tiyatro oyunu oynuyoruz. Dernekleri çalışmaları ve projeleri için kutluyorum. MS hastalığı üstesinden gelinebilir bir hastalık olma yolundadır" dedi.