Ne oldu Amerika'dan yeni mi izin aldın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da katıldığı açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleşen Reyhanlı ziyaretini, “Reyhanlı kan gölüne dönmüş, beyefendi ancak bugün gidebiliyor. Ne oldu Amerika'dan yeni mi izin aldın?" diye eleştirdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, çeşitli açılışlara katılmak için iki günlük ziyaret için Antalya'ya geldi. Öğle saatlerinde kente gelen Kemal Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gökhan Günaydın eşlik etti. Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Havalimanı'nda 'Önseçim yoksa sandığa gitmem abi', 'Daha güçlü CHP için önseçim' yazılı dövizlerle karşılandı.

Kılıçdaroğlu'nun Antalya'daki ilk durağı CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 300 yatak kapasiteli 6 milyon liralık 'Gençlik ve Çocuk Merkezi' açılışı oldu. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, gençlere yapılan yatırım ülkeye yapılan yatırım olduğunu belirterek, toplumcu belediyeciliğini temel hedeflerinden birinin de böylesi projeler olduğunu söyledi. Gençlere 'siyasetle ilgilenin' çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı kastederken, “Dün televizyonlar, haber bültenlerini bile bir tarafa bırakarak beyzbol sopası yemiş birisinin uzun süre zırvalarını televizyon ekranlarından bütün yurttaşlara izlettiler" dedi.

CHP'nin 1930'lardan başlayarak kötülenmeye çalışıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "1930'lu yıllardan sizin alıp veremediğiniz nedir? O yıllarda okuma yazma oranı yüzde 3'tü. O yıllarda sıtma vardı. O yıllarda Ankara'dan Polatlı'ya bir günde gidilemezdi. O yıllarda, 1925 yılında o insanlar gittiler Kayseri'de uçak fabrikasının temelini attılar. O insanlar Haliç'te denizaltı yapmak için törenler düzenlediler. O insanlar, 1930'lu yıllarda Merkez Bankası'nı kurdular. O insanlar bugün senin sata sata bitiremediğin Etibank'ları, Sümerbank'ları yaptılar. O insanlar Anadolu'yu baştan aşağıya demiryoluyla ördüler. O insanlar, 'Kadın erkek eşitliği' dediler. O insanlar emperyalizme karşı mücadele ettiler. O insanlar 1940'ların sonunda çok partili hayatı getirdiler. O insanlar kimseden 5 kuruş para almadan ülkeyi çağdaş uygarlığa taşıdılar."

ASKERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLDİĞİNDE NE YAPTIN?

Böylesi bir geçmişin ardından bugün Başbakan Recep Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'de Türk askerinin başına çuval geçirildiğini söylenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ben şimdi soruyorum, sen Başbakansın, senin askerlerinin başına çuval geçirildiği zaman sen ne yaptın? Mustafa Kemal'in, İnönü'nün Türkiye'sinde böyle bir şey olabilir miydi? Başına çuval geçirilen bir ülkenin Başbakanı olmak seni utandırmıyor mu acaba?" diye konuştu.

ANCAK BUGÜN GİDEBİLDİ

Reyhanlı'da bombalı saldırılarda 51 kişinin 'teröre kurban gittiğini' hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron'un, ülkesinde bir kişi öldüğünde tüm programlarını iptal ederken, Başbakan Erdoğan'ın Amerika'da olmayı tercih ettiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bugün gerçekleştirdiği Reyhanlı ziyaretiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Reyhanlı kan gölüne dönmüş, beyefendi ancak bugün gidebiliyor. Ne oldu Amerika'dan yeni mi izin aldın? Uludere'de 34 yurttaşımızın katili Recep Tayyip Erdoğan'dır. Siz hiç uçağı düşürülen bir hükümeti gördünüz mü? Akdeniz sularında iki pilotumuz şehit oldu. Ne oldu, ne yaptı Recep Tayyip Erdoğan? 'Otur oturduğun yerde' dediler, oturdu oturduğu yerde. Gazze'ye bir gemi gönderildi. İktidar partisinin isteği üzerine gönderildi. AKP milletvekillerin son anda binmediği bir gemiyi, Mavi Marmara'yı gönderdiler. 9 yurttaşımız öldürüldü. Ne oldu? Çıktı bir konuşma yaptı 'Gazze'ye en kısa zamanda Türk donanmasının eşliğinde yardım gemisi göndereceğiz' dedi. Gönderdi mi? Ben ne demiştim, yalancıdan Başbakan olmaz."

BİR GECEDE DEĞİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı Suriye'de yanlış yaptıkları noktasında sürekli uyarmalarına rağmen kendisinin CHP'ye saldırmayı tercih ettiğini belirterek, CHP'nin Baasçı ve Esadçı olmakla suçlandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “İlan ediyorum, hiçbir zaman Esed'la gidip tokalaşmadım, ziyaret etmedim, 'Kardeşim' demedim. Ailecek tatil yapmadım. Ben de Suriye'ye demokrasinin gelmesini en çok isteyenlerden birisiyim" diye konuştu. Fakat bunun karşılığında Başbakan Erdoğan'ın ailecek tatil yapmadan ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapmaya kadar Suriye'yle yakınlaşmışken bir gecede 'kardeşim Esad'ın 'düşmanım Esed'e dönüştüğünü savunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Aynı şeyi Libya'da Kaddafi'ye yaptın. Elinden gidip ödül aldın, dolarlar aldın. 'Şehit ailelerine bağışlayacağım' dedi. Siz hiç aldığı dolarları şehit derneğine, ailesine verdiğini duydunuz mu? Ben de duymadım. Ne dedim. Yalancıdan Başbakan olmaz. Erbakan'ı da aynı şekilde arkadan hançerledi" dedi.

DEVEYLE GİDİN DEDİM

CHP heyetini Suriye'ye götüren bir şoför üzerinden partisinin suçlandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, eleştirilere “Ben o heyete dedim, 'Arabayla gitmeyin deveyle gidin' diye. Deveyle gitselerdi bu sefer de 'Bu develer de Esad'ın devesi' diyeceklerdi. Sen bize asla leke atamazsın. Biz temiz, düzgün insanız, biz kul hakkı yemeyiz, biz haram yemeyiz, biz kan dökmeyiz, biz haramzade değiliz" diye yanıt verdi.

'TIPIŞ TIPIŞ OTURACAK'

Irak'ta 1.5 milyon insan ketledilirken, onbinlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken Başbakan Erdoğan'ın sesinin çıkmadığı görüşünü savunan Kılıçdaroğlu, “Çıkmaz, izin vermediler çünkü. Mümkün değil. Başkalarının papağanı olan, ülkeye katkıda bulunamaz. Başkasının arabasına binen bilmediği istikamete götürülür" dedi. Başbakan Erdoğan'ın Suriye konusunda uluslararası konferans toplanması çağrısına “Aynı masada oturmam" diyerek karşı çıktığını, ABD Başkanı Barack Obama'nın söylemesiyle 'gidip tıpış tıpış oturacağını' savunan Kılıçdaroğlu, “Sen misin Başbakan, sen misin Türkiye Cumhuriyeti'nin onurunu koruyan, sen misin devleti koruyan" diyerek eleştirilerine devam etti

. 'NASIL AİLE TERBİYESİ ALMIŞSIN'

Kendisinin Başbakan Erdoğan tarafından “Ben muhatap almayacağım. Aile terbiyem buna izin vermiyor" sözleriyle eleştirildiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Sen nasıl bir aile terbiyesi almışsın ki, bir adama alçak diyorsun. Senin baban senin annen sana böyle mi öğretti.

Sana sesleniyorum Recep Tayyip Erdoğan, aynaya bakıp da mı konuşuyorsun? Efendim 1 milyon TL'lik tazminat davası açmış. Beni parayla korkutacağını söylüyor. Allah'tan başka korkacağımız hiçbir şey yoktur, sen başta olmak üzere. Çünkü onların hayatı para. Ceplerinden 5 kuruş eksilse dünyaları yıkılır. Mümkün olsa kefene cep yapacaklar öbür dünyaya dolar götürecekler. Bunlar yaparlar."

Uludere'de öldürülen 34 ve Cilvegözü'nde öldürülen 14 yurttaşın katilinin Recep Tayyip Erdoğan olduğu görüşünü yineleyen Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi yöneten o değil mi, Başbakan o değil mi? İstihbarat raporları ona gitmiyor mu? O bakmıyor mu, konuşmuyor mu? Peki kimi sorumlu tutacağız, Reyhanlı'daki manavı, Antalya'daki ayakkabı boyacısını sorumlu tutacağız o halde" dedi.

'GİZLİ TANIK BUL'

“51 kişi hayatını kaybediyor, beyefendi Amerika'ya gidiyor. Sorumlu kim? CHP" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a Reyhanlı'da patlamaların faillerinin bulunması konusunda ilginç bir öneride bulundu: “Bir tane gizli tanık bulsun. Desin ki 'Vallahi Kemal Kılıçdaroğlu bize bombaları verdi.' Onlarda para çok çünkü. Cebine bastırırlar dolarları, 'Kılıçdaroğlu bombaları patlattı. Kendisi oradaydı ama o sırada başka yerdeydi'. Yalan söylemenin sınır tanımadığını herkes bilmek durumundadır. Yalanı meslek edinenlerin her türlü olayı yalan süreci içine soktuğunu bilmemiz gerekiyor. Ben bir ara kendisine 'Yalan makinesi' demiştim, döndü dedi ki 'Evet yalan makinesiyim'. Daha ne söyleyelim arkadaşlar." Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından kendisine verilen plaketi kabul etti ve merkezi gezerek incelemelerde bulundu.

"İKTİDAR CUMHURİYETLE SORUNLU"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Çocuk Merkezi'nin açılışının ardından Muratpaşa Belediyesi'nce yaptırılan Zeytinköy'deki Toplum ve Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Antalya'da Roman vatandaşların yoğun yaşadığı Zeytinköy'de yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olan bir iktidar bulunduğunu söyledi. “Geldiğimiz noktada özgür bir Türkiye, özgür bir medya var mı? Bağımsız bir yargı var mı?" sorularıyla konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, “Ne yaparlarsa yapsınlar, kimi getirirlerse kimin aracılığıyla baskı kurmak isterlerle kursunlar ben dönmem yolumdan bu ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyım" diyemediğini savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, karşılığında “Ben söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Etnik kimliği, inancı ne olursa olsun, göz rengi ne olursa olsun, ten rengi ne olursa olsun bütün insanları Allah yarattı ve benim başımın tacıdır. Herkesi kucaklıyorum ben" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in yolda kendisine bir belge verdiğini ve Telekom'a ait belgede 'Uyruğu' bölümünde 'Türkiye' yazdığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Hangi gerekçeyle? Bu ülkenin adı, devletin adı Türkiye Cumhuriyeti ve devleti değil mi? Niye yazılmıyor? Türkiye Cumhuriyeti adını onlara yazdıracağız" dedi. Konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve CHP'li belediye başkanları ve parti yöneticileriyle açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından kültür merkezini gezen Kılıçdaroğlu, kadınların el işi çalışmalarını yakından inceledi. Açılış sırasında 9 yaşındaki Elif Sane Toy, Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek sarıldı. Küçük kız, Kılıçdaroğlu'na 31 Mart 2012 tarihindeki Antalya ziyareti sırasında birlikte çektirdikleri fotoğrafı verdi.

"BİZ YANDAŞI ZENGİN ETMEYİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Antalya'daki üçüncü durağı Kepez İlçesi oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yakın bir gelecekte tapu dağıtımı gerçekleştireceği Kepez'in gecekondu mahalleleri Kepezaltı ve Santral'de parti otobüsü üzerinden yaklaşık 350 kişiye konuşan Kılıçdaroğlu, mahalle sakinlerinin 30 yıldır oy - tapu ikilemi içinde oyalandığını söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Buraya TOKİ girmeyecek. Tapular sizin, istediğiniz gibi kullanacaksınız. Bir kentin planı varsa o rant yaratır. Plan varsa rant toprağın sahibine verilir. Plan yok 'Ben istediğim gibi yaparım' derse o rantı başkaları alır. Biz kul hakkı yemeyiz, biz düzgün adamız, biz verdiğimiz sözün arkasında dururuz. Vatandaşın hakkının teslim ederiz. Biz birilerini yaptığı gibi yandaşı zengin etmeyiz. Bizim için önce halk zenginleyecek."

'YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZLER'

Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulların iyi olmadığını şu veya bu şekilde her gün birilerinin teröre kurban gittiğini belirten Kemal CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Reyhanlı'da yaşanan patlamalarda 51 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ancak bugün ilçeye gidebildiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Reyhanlı'dan önce Amerika'ya gitmeyi tercih ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Ama bu kardeşiniz olayın olduğu hafta oraya gitti. Reyhanlı halkıyla kucaklaştım. Asla siyasi propaganda yapmadım. Ülkemizi, bayrağımızı, insanımızı seviyoruz. Onun sorunlarını çözmek için yola çıktık, hiçbir güç bize yolumuzdan döndüremez" diye konuştu. Bunun için bir tek halka güvendiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ben başka yerlere güvenmiyorum. Başkalarına hesap vermem, hesap vereceksem kendi milletime hesap veririm. Başkalarının önünde diz çökmem" dedi.