Bu işin İzmir'i var

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında Galatasaray Medical Park, konuk ettiği Pınar Karşıyaka’yı 70-54 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmayı Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy da takip etti. Sarı-kırmızılı ekipte Gordon 16 sayı, Carlos Arroyo 14, Markoishvili de 11’sayı ile mücadele etti.

İzmir ekibinde ise Dixon 14 sayı, Aminu da 10 sayı buldu. Mücadeleye iki takım da hızlı başlasa da sarı-kırmızılı ekip ilk üç dakikalık dilimi 10-5 üstünlükle geçti. Gordon ile etkili olan ev sahibi takım Ersin’in da basketiyle farkı çift hanelere çıkardı ve skor 16-6 oldu.

Pınar Karşıyaka ise uzun süren sessizliğini Evren Büker’in faul atışından bulduğu basketle bozdu. Hücumda ve savunmada etkili oyununu sürdüren Galatasaray Medical Park birinci periyodu Macvan’ın 3 sayılık basketiyle 28-12 üstünlükle tamamladı. İkinci periyotta etkili skor üretmeye devam eden sarı-kırmızılılar Cenk Akyol ile skoru 33-17’ye taşıdı. Hücumda top kayıpları yapan ev sahibi takım karşısında Diebler ve Dixon ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka farkı 8 sayıya kadar indirdi (33-25). Mücadelenin ilk yarısı 37-29 Galatasaray Medical Park’ın üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Pınar Karşıyaka üst üste basketlerle farkı hızla eritti ve skoru 41-38’e getirdi. Ancak rakibine hemen cevap veren Galatasaray Medical Park ilk beş dakikalık dilimi ise 45-38 önde geçti. Son 2 dakikaya 10 sayı farka giren sarı-kırmızılı ekibe Pınar Karşıyaka Caner ile cevap verdi ve skor 50-42 oldu.

Üçüncü periyodu Galatasaray Medical Park 52-45 üstün tamamladı. Macvan, Ndong ve Markoishvili’nin sayılarıyla final periyoduna başlayan sarı-kırmızılı ekibe Pınar Karşıyaka Ümit ile karşılık verdi. Maçtaki uzun süren sessizliği ise Carlos Arroyo’nun 3 sayılık basketi bozdu. Markoishvili’nin basketiyle ev sahibi son 3 dakikaya 14 sayı farkla 64-50 üstün girdi. Ev sahibi ekip maçtan da 70-54 galip ayrıldı.