Vestel, ilk merkez servisini İzmir'de açtı

Vestel’in, satış sonrası müşteri memnuniyeti artırmak için şekillendirdiği “Merkez Servis” projesinin İzmir şubesi yapılan törenle açıldı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Hedefimiz, Vestel’i layık olduğu marka değerine getirmek ve müşteri memnuniyetini artırmaktır” dedi.

  Vestel, satış sonrası hizmetlerini mükemmelleştirme ve yüzde 100 müşteri memnuniyeti sağlama amacıyla şekillendirdiği yeni yapısında en önemli rolü üstlenecek olan “Merkez Servis” projesini hayata geçirdi. Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı çalışacak İzmir Işıkkent’teki merkez servisin açılışı Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan’ın katılımıyla yapıldı.

15 Haziran 2013’e dek Türkiye çapında 11 merkez servis açacak olan Vestel’in, 200 kişiye istihdam sağlayacağı açıklandı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Yeni merkez servis yapılanmamızla sektörümüzde bir ilke daha imza attık, 9 milyon TL yatırım yaptığımız bu projemiz sayesinde tüm yetkili servislerin ve servis çalışanlarının standart bir hizmet kalitesi sunmasını sağlayarak müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyacağız” diye konuştu.

Servis hizmetlerinde çıtayı yükseltiyoruz İnsanlarda bir marka beklentisinin olduğunu ve Vestel olarak insanlarda marka algısını kuvvetlendirmek istediklerini ifade eden Erdoğan, “Servisiniz iyi değilse, marka imajınızı yükseltmeniz mümkün değil. Bu projeyle, servis hizmetlerinde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Hedefimiz, Vestel’i layık olduğu marka değerine getirmek ve müşteri memnuniyetini artırmaktır” dedi. Türkiye’de yüzde 25 ciro yaptıklarını, en büyük pazarlarının Avrupa olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan, “Biz Avrupa’nın bu kadar beğenisini kazanmışken, ülkemize daha fazlasını vermek zorundayız. Bu bizim görevimiz. Biz bu yatırımı, marka yatırımı olarak görüyoruz” dedi. Avrupa’nın servis kalitesi daha kötü Erdoğan, Avrupa’daki servis hizmeti kalitesinin Türkiye’ye göre daha kötü olduğunu belirterek, Orada cihazınız bozulsa, size kafadan 3 hafta süre veriyorlar. Kullanıcı hatası var mı diye detaylı bir analiz yapıyorlar. Hayatını yurtdışında geçiren biri olarak Türkiye’de servis kalitesinin, Avrupa’ya göre daha iyi durumda olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Türkiye’nin alışverişte genel bir ivmesinin bulunduğunu ve tüketici elektroniği ve dayanıklı tüketim malları ticaretinin canlı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Ekonomik büyüme devam ediyor. Şu ana kadar Vestel olarak yüzde 20 büyüme yakaladık ve yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz. Bizim sektör Türkiye’de yüzde 10 büyüdü. Avrupa’da ise büyüme ivmesi eksilerde. Türkiye, büyüme ivmesini sürdüren ender ülkelerden birisi “ dedi. Akıllı cep telefonu müjdesi Cep telefonu üretimi konusunda da bu yıl sonuna kadar ilk pilot uygulamayı yapacaklarını ifade eden Erdoğan, “Cep telefonu üretimi bu yıl içinde başlayacak. Sadece bir model değil, birkaç model sunulacak. Telefonların hepsi akıllı ve dokunmatik olacak. Şu an arayüz konusunda çalışıyoruz. Türkiye’ye özgü bir arayüz olmasını istiyor ve piyasaya iddialı çıkmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Merkez servislerin sayısı 2014’te, 15’i geçecek Merkez servisler hakkında bilgi veren Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan ise, İzmir Merkez Servisi’nin 650 metrekare alana kurulduğunu ve alanında uzman 15 kişiye istihdam sağladığını belirterek, iki yıl içinde en az 15 yeni merkez servisinde 250 kişiye daha istihdam sağlayacağız. Bu yıl ise bunların ilk 11’ini 15 Haziran’a dek hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

Merkez servislerde amaçlarının yürütülecek çalışmalarda bölgesel profilleri, istekleri ve yaklaşımları yakalayabilmek olarak açıklayan Tekcan, “Merkez servislerimiz tarafından yürütülen müşteri memnuniyeti araştırmaları, müşteri ziyaretleri sayesinde markamızı, müşterinin bakış açısından görebileceğiz. Bu da müşteri hizmetlerinin hedeflerini, müşterinin kendi talep ve beklentilerinin belirleyeceği anlamına geliyor. Yol haritamızı müşterilerimizin isteklerini esas alarak çizeceğiz” dedi.