Facebook arkadaşlığı cinayetle bitti

İzmir’in Buca İlçesi’nde, bir baba 22 yaşındaki kızını taciz eden 42 yaşındaki evli adamı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı. Mobilyacılık yapan evli Nedim Akarsu (42), sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kendi adıyla sayfa açtıktan sonra 22 yaşındaki A.P’yi arkadaşları arasına ekledi.

A.P. de kendisi gibi Siirtli ve 27 yaşında olduğunu yazan Akarsu’nun arkadaşlık talebini onayladı. İkili arasında sanal alemde başlayan yazışmalar kısa sürede duygusal konuşmalara dönüştü. Ancak Şirinyer Parkı’nda Nedim Akarsu’yla biraraya gelen A.P, aylarca konuştuğu kişinin yaşının çok büyük olduğunu ve kendisini kandırdığını farkedince görüşmeme kararı aldı. Buna sinirlenen Akarsu, sürekli olarak genç kızı, eşinden ayrıldığını söyleyerek kendisiyle birlikte olması için arayıp rahatsız etmeye başladı.

A.P, cep telefonu numarasını çeşitli internet sitelerinde yayınlayan ve erkek arkadaş aradığını yayan Akarsu'yu babası Nizamettin P’ye şikayet etti. Duydukları karşısında şoke olan Nizamettin P, kızını arayıp buluşmak istediğini söyleyen Nedim Akarsu'yu Şirinyer Parkı'na gidip bıçakladı.

Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgusunda olayı kabul eden ve ayrıntılarıyla anlatan Nizamettin P, Adliye'ye sevk edildi. Emniyet binasından çıktığı sırada gözyaşlarına hakim olamayan Nizamettin P, Nedim Akarsu’nun kendisini tehdit ettiğini, kızını da taciz ettiğini söyledi.