Şoke eden fotoğraf...

CHP Milletvekili Hasan Akgöl başkanlığındaki heyetin, Suriye’nin başkenti Şam’da, Beşşar Esed ile bir araya geldiği görüşmede, Reyhanlı’daki saldırının, mülteci kamplarının bombalanmasının ve muhalif liderlerin kaçırılması eylemlerinin başaktörü olduğu iddia edilen Ebu Firas'ın da yer aldığı ortaya çıktı CHP'li heyet 7 Mart'ta Şam'da Beşar Esed'ı ziyaret etmişti.

Ziyaretle ilgili şoke eden ayrıntı yaklaşık olarak 3 ay sonra ortaya çıktı. CHP'lilerin “bizi sadece taksiyle Şam’a götürdü” dedikleri Mahmut K.’nın “Görüşmeyi Şam’daki ortağım Anas Asalıeh ayarladı” dediği muhaberat görevlisi Ebu Firas’ın CHP heyetiyle Esed arasındaki görüşmeye de bizzat katıldığı ortaya çıktı. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın baş başa görüşmesini ayarlayan Ebu Firas’ın, CHP Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlut Dudu, Şafak Pavey ve Aytuğ Atıcı’nın Esed’le yaptıkları görüşmede de hazır bulunduğu fotoğraflarla belgelendi.

FOTOĞRAFTAKİ ŞOKE EDEN GERÇEK!

CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, İstanbul milletvekili Şafak Pavey ve Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı’nın Esed’le görüştükleri sırada Aytuğ Atıcı’nın hemen sağ tarafında oturan bir kişinin kimliği ziyaretle ilgili en dikkat çekici ayrıntı oldu. Ziyareti organize eden ismin de aynı kişi olduğu da iddialar arasında. Bugüne kadar o kişinin kimliği saklı kalırken, iddialara göre o kişi Anas Asalıeh. Ebu Firas kod adlı Asalieh’ın, organizasyonu yaptığı toplantılara bizzat katıldığı da ortaya çıktı. Ebu Firas olarak bilinene Anas Asalıeh'in Reyhanlı’daki saldırının, mülteci kamplarının bombalanmasının ve muhalif liderlerin kaçırılması eylemlerinin başaktörü olduğu iddia ediliyor.

ARINÇ AÇIKLAMA YAPTI

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı açıklamada bu konuya da değindi.  

Arınç şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızın CHP heyetini Suriye’ye götürenlerle, saldırıyı gerçekleştirenlerin aynı kişiler olduğuna dair geçtiğimiz günlerde il başkanları toplantısındaydı zannediyorum bir açıklaması oldu. Buna karşın Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın da 'Evet bu doğrudur, bizi oraya götürenler aslında Türkiye'den Suriye'ye gitmek isteyenlere yardım yapan veya bir şirket olarak adeta bir turizm görevi yapan kişilerdir. Biz onların kim olduğunu bilemezdik' şeklindeki açıklamaları da dolaylı bir ikrarı içinde taşımaktadır. Ancak bu olay, yani bu kişilerin hangi olayla bağlantısı olduğu konusu Reyhanlı saldırısıyla değil, daha çok Apaydın Kampı’na düzenlenebilecek bir saldırının önlenmesi ve olayın faillerinin yakalanmasıyla ilgilidir. Belki bundan yeterince haberdar değilsiniz, olmayabilirsiniz ama Apaydın Kampı’na da maalesef bir saldırı düşünülmüş ve oradaki sığınmacılara karşı bir hareket planlanmıştır. Bununla ilgili sortedir. O saldırıyı planlayanların içerisinde CHP heyetini Esed ile buluşturmaya götüren kişilerin olduğu da bilinmektedir. Ancak soruşturmanın gizliliği esastır. Zannediyorum bittiğinde ve yargı süreci başlandığında bu kişiler hem takma kod adlarıyla hem de bizzat öz isimleriyle hepinizin bilgisine tekrar sunulmuş olacaktır."