Abla kardeşin tecavüz ve şantaj cinayeti davası

Ablasına tecavüz edip, şantaj yaptığı iddiasıyla İlker Karan'ı (33) pompalı tüfekle öldürmek suçundan tutuklanan Hüseyin Ocakbaşı (22) ile cinayeti üstlenen ablası Aslıhan Ocakbaşı’nın (25) yargılanmasına başlandı. Bursa’da oto yedek parçası ticareti yapan İlker Karan’a ait mağazada muhasebe görevlisi olarak çalışan Aslıhan Ocakbaşı'na, iddiaya göre patronu hap içirerek tecavüz etti ve görüntüleri kameraya kaydetti. Aslıhan Ocakbaşı bir süre sonra işyerinden ayrılarak bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. İlker Karan'ın ilişki sırasında gizlice çektiği görüntüleri kullanarak kendisine şantaj yaptığını öne süren Aslıhan Ocakbaşı, polise şikayet etti. Yapılan soruşturma sonunda İlker Karan hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

POLİSİ ARAYIP ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Geçen Mart ayında yapılacak duruşmadan bir hafta önce polisi arayan Aslıhan Ocakbaşı, İlker Karan’ı öldürdüğünü söyledi. Cinayet masası ekipleri Aslıhan Ocakbaşı ile birlikte kardeşi Hüseyin, babası Hasan Ocakbaşı (47) ve eniştesi Mehmet Tuncel’i (33) gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada İlker Karan'ı Hüseyin Ocakbaşı'nın otomobilde öldürdüğü, cinayeti ise ablası Aslıhan Ocakbaşı'nın üstlendiği ortaya çıktı. İfadeleri alınan 4 şüpheliden Hüseyin ve Aslıhan Ocakbaşı ile enişteleri Mehmet Tuncel tutuklanırken, baba Hasan Ocakbaşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BENİM YÜZÜMDEN

Yapılan soruşturma sonunda haklarında 'Tasarlayarak adam öldürmek' ve 'Cinayete azmettirmek' suçlarından ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı. Aslıhan Ocakbaşı yaptığı savunmada, yanında muhasebeci olarak çalıştığı İlker Karan'ın, kendisine gizlice uyku ilacı verdikten sonra cinsel ilişkiye girdiğini, bu ilişkiyi ise kamera ile görüntüleyip şantaj yaptığını öne sürdü. Aslıhan Ocakbaşı şunları anlattı: "Ondan peşimi bırakmasını istedim. Ancak ilişkiye girerken çektiği görüntüleri babama göstermekle beni tehdit etti. Bir süre psikolojik tedavi gördükten sonra yanından ayrılıp başka bir yerde çalışmaya başladım. Yine tehditler yağdırıyordu. Bir gün beni zorla aracına bindirdi ve vurmaya başladı. Kendimi araçtan atmak istedim. Bana peşimi bırakacağını söyledi. Ancak yine bırakmadı. Karakola giderek şikayetçi oldum ve koruma talep ettim. Bir ay boyunca korkudan evden çıkamadım. Olay günü de evde uyuduğum sırada seslere uyandım. Dışarı çıktığımda Hüseyin’i İlker’in arabasında gördüm. İlker’i sorduğumda bana İlker’in arka koltuktaki cesedini gösterdi. Aracı tenha bir yere çekti. Ben Hüseyin’e, 'Her şey benim yüzümden oldu. Sen eve git. Ben suçu üstleneceğim. Benim yüzümden ceza yatma' diyerek eve gönderdim. Ardından da polisi arayıp birisini vurduğumu söyledim."

'ELİNİ TORPİDOYA UZATINCA VURDUM'

Hüseyin Ocakbaşı ise, askerden geldikten sonra İlker Karan’ın ablasına hap içirerek tecavüz ettiğini öğrendiğini belirterek, "İlker, diğer ablamın eşi olan eniştem Mehmet Tuncel'e, ablamla barışmak istediğini söylemiş. Beraber evimizin önüne geldiler. Bana ablamı sorunca tartışmaya başladık. O elini torpidoya doğru uzatınca, ben de yanımdaki tüfeği ateşledim. Cesedi kendim arka koltuğa taşıdım" dedi. Tutuklu diğer sanık Mehmet Tuncel ifadesinde cinayetle herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını söylerken, 'Cinayete azmettirmek' suçundan yargılanan baba Hasan Ocakbaşı, İlker Karan'ın öldürüldüğünü polis merkezine çağrıldığına öğrendiğini anlattı. Tanıkları dinleyen mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.