Kardeş Kent Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu ziyaret etti

İzmir’in “Kardeş kenti” Bremen’in Belediye Başkanı Jens Böhrnsen, Başkan Kocaoğlu’nu ziyaretinde EXPO düşüncelerini yine “kardeşçe” paylaştı.

Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan “One Nation Cup 2013” Futbol Festivali için İzmir’e gelen Bremen heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bremen Senato ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen’in başkanlığında, aralarında milletvekili, işadamları, Rektör, Emniyet Müdürü ve oda başkanlarından oluşan 15 kişilik heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu karşıladı.

Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Margit Haberle ve Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay’ın da katıldığı ziyaret, çok samimi bir havada geçti. Başkan Aziz Kocaoğlu, Bremen ile İzmir’in kardeş kent ilişkilerinin çok güçlü olduğunu ve 18 yıldır bu ilişkinin daha da güçlendiğini belirtirken, Bremen Senato ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen de büyük bir heyetle İzmir’e gelmelerinin, bu kente olan ilgilerinden kaynaklandığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan İzmir’in EXPO 2020 adaylığının son durumu ile ilgili bilgi alan Böhrnsen, “Biz bütün argümanların İzmir’i işaret ettiğini görüyoruz. Almanya Federal Cumhuriyeti adına konuşma yetkim yok ama yapabilseydim oyum sizin olurdu” dedi. Bremen ve İzmir şirketlerinin karşılıklı olarak yatırım yapmalarını istediklerini belirten heyet üyelerine Başkan Kocaoğlu, “İzmir şu anda, yetişmiş insan gücü başta olmak üzere arazisi, ulaşımı, huzuru, güvenli bir kent olması nedeniyle Türkiye’de yatırım yapılacak rakipsiz bir bölgedir” bilgilerini verdi ve İzmir’e yatırımı düşünen Alman şirketlerine ellerinden gelen her desteği vereceklerini söyledi.