DEÜ sporcularını madalya ile ödüllendirdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 30’uncu Yıl Rektörlük Kupası Ödül Töreni ile Üniversitelerarası Spor Müsabakaları Ödül Töreni, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliğindeTınaztepe Yerleşkesi Spor Salonu’nda yapıldı.

850 öğrencinin katıldığı spor müsabakalarında, dereceye giren öğrencilere kupaları takdim edildi. Açılışa DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Mali İşler Koordinatörü Prof. Dr. Alp Timur, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, İBBF Dekanı Prof. Dr. Öcal Usta ile çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, üniversitenin adını Türkiye çapında duyuran öğrencileri kutladığını belirterek, “Hem 30 Yıl. Rektörlük Kupası maçlarına katılan hem de Üniversitelerarası Spor Müsabakaları’na katılan sporcu öğrencilerimi önemsiyorum. Kariyerinizde hangi noktada olursanız olun, hayatınıza sporu ve sanatı katarsanız çok daha mutlu olursunuz. Spor, insanı hem genç tutar hem de sağlıklı ve nitelikli bir hayat geçirmenizi sağlar” dedi. Açılış konuşmasının ardından Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakalarında dereceye giren öğrenciler, madalyalarını Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’e takdim etti. Rektör Prof.Dr. Füzün ise dereceye giren öğrencilere Doğanbey Öğrenci Tesisleri’nde 1 haftalık tatil hediye etti.

Törende, 30.Yıl Rektörlük Kupası’nda basketbol, voleybol, futsal ve badminton olmak üzere 4 branşta kız ve erkek takımlar olmak üzere dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Bireysel spor branşlarında başarılırı sporcuların isimleri; Yeliz Koblay kck boks 2012-2013 türkiye sampiyonu, Emel Şanlı 400 metre engelli koşuda türkiye birincisi, Pınar Aday uzun atlamada türkiye birincisi, Buket Aktaş karate kata türkiye birincisi Pınar Aday Yüksek Atlama Türkiye İkincisi, Yusuf Pehlevan 100 M Engelli Türkiye İkincisi, Şeyda Gizem Kılıç Taekwando +73 Kg Türkiye İkincisi.