Altay'da yeni tüzük onaylandı

Altay’ın 2010-2011 sezonunda Ahmet Taşpınar başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından hazırlanan, Yüksek Divan Kurulu ve Ömer Hızlıok yönetimince geliştirilen yeni tüzüğü, yapılan genel kurulla onaylandı.

Yeni tüzükte en büyük değişiklik, Yüksek Divan Kurulu’na olağanüstü genel kurulu toplama yetkisinin verilmesi oldu. 15 yılı dolduran her üye Yüksek Divan Kurulu’nun olağan üyesi olarak kabul edilirken, Divan, salt çoğunlukla olağanüstü genel kurulu toplayabilecek.

Sicil ve Balotaj Kurulu konusunda son anda geri adım atan Hızlıok yönetimi, bu kurulun korunması ve yetkilerinin artırılmasını kabul ederken, tüzük de bu şekliyle geçti. Üyelik giriş aidatı 500 TL’ye, yıllık aidat 360 TL’ye yükseltilirken yeni üye olanlara 6 ay oy kullanma kısıtlaması getirildi. Kulübe, her yıl yüzde 15 düzeyinde yeni üye kaydedebilecek. Tüzük kongresine ise yaklaşık 1000 üyeden 250 tanesi katılarak oy kullandı. Ayrıca, Altay yönetimi tüzük kongresinde Torbalı Stadı’nın 10 yıllığına altyapı ve A takım için GSİM’den kiralandığını açıkladı.