Çiğli'de kitap coşkusu

Çiğli Egekent’teki Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulunda öğrencilere kitap sevgisi kazandırmak amacıyla düzenlenen Kitap Festivali, coşkuyla sürüyor. 27 Mayısta başlayan festival, 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Çocuk Edebiyatı ve Çocuk Kitapları temasıyla düzenlenen festivalde, çocuk edebiyatının önemli temsilcileri de konuk olarak yer alıyor.

Festival kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler arasında 2013 yılı Altın Portakal Şiir Ödülü sahibi Şair Şükrü Erbaş ile Şair Aydın Şimşek, Şair Hakan Cem; Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Bekir Yurdakul ve Deniz Moralıgil'in olduğu yazarların katılacağı söyleşi ve kitap imza etkinlikleri bulunuyor. Tiyatro Sanatçıları Hamit Demir, Aydın Karataş ile Okuma Atölyesi çalışmaları, film gösterileri, okul öğretmen ve öğrencilerinin okuma ve kitap konusunda hazırladıkları piyesler, kukla oyunu, şiir ve öykü sunumları festival kapsamındaki diğer etkinlikler.

Okulda öğretmen ve öğrencilerin birlikte sergileyeceği salon ve bahçe etkinlikleri, kitap stantlarında sergilenecek kitaplarla çocukların okuma sevgisi ve kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor. Şenlik havasında devam eden festivale Çiğli halkı, Egekent semtinin çevre okullarda bulunan diğer öğretmen ve öğrenciler ile veliler de ilgi gösteriyor. Festivalin konukları arasında yer alan Türk çocuk ve gülmece edebiyatının en önemli isimleri arasında yer alan Muzaffer İzgü, öğrencilerle yaptığı söyleşide kitap okumanın insanda ve toplumsal gelişmede önemli etkileri olduğunu dile getirerek, öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Okulu Müdürü Sezai Kurtoğlu ise teknolojinin çok hızlı gelişiminin beraberinde insanları da esir almasının çağın en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Biz eğitimciler olarak çocuklarımızın teknolojinin olumsuz etkilerinden korunması için çeşitli yollar arıyoruz. Okulumuzdaki eğitim kadromuzla inanıyoruz ki bunu başaracağız. Çocuklarımızı sanal dünyanın sahte mutluluklarından kurtarıp gerçek dünyanın keyifli ve kaliteli yaşamına tutundurmanın en önemli unsurlar olarak fiziksel oyunlar, spor, kitap sevgisi ön plana çıkıyor. Bu konularda okul olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu festival de bu çalışmalarımızdan en önemlisi” diye konuştu.