İZVAK'ın gurur günü

İzmir Gücü Spor Vakfı’nın (İZVAK) 80 yaş üstü futbola hizmet ve 2012-2013 sezonu yılın başarılıları ödülleri, Swissotel Grand Efes’te verilen kokteylle sahiplerini buldu.

 

İZVAK’ın her sezon sonunda geleneksel olarak düzenlediği Yılın Başarılıları Yarışması’nda Büyük Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu ödül almaya hak kazanan kulüp ve kişiler, Swiss Otel'de düzenlenen organizasyon kapsamında ödüllerine kavuştular.

Bu yıl ilk kez düzenlenen 80 yaş üstü vefa ödülündeise biraraya gelen eski futbolcular, plaket töreni sonrası konuklar tarafından ayakta alkışlandı. Organizasyonunun açılış konuşmasını yapan ve İZVAK’ın son 16 ayını değerlendiren Başkan Yemişçi, önemli attıklarını söyledi. İzmir kulüpleriyle siyasi irade arasında iş birliği ve güç birliği kurduklarınıın altını çizen Yemişçi, “lobi sorunu nedeniyle yıllardır sıkıntı çeken İzmir kulüplerini tek masa çevresinde bir araya getirerek çözülemez görünen sorunların üstesinden geldik. Bunun en önemlisi ise statlardır. Yıllardır sürüncemede kalan bu konunun çözümüne, yardımcı olduk. Göztepe ve Karşıyaka’ya yapılacak statların projeleri tamamlandı. Bu tamamen konsensusun bir zaferidir” dedi.

PİLOT İL İZMİR

Yemişçi, İzmir’in taraftar koordinasyon merkezi olması konusunda adımlar attıklarını, hazırlanan projenin Spor Bakanlığı’nca da onaylandığını belirterek, “Kısa bir süre sonra bu çalışmamız da başlayacak. İzmir futbolunun altyapısını güçlendirme adına giriştiğimiz çaba olumlu sinyaller verdi. İzmir kulüplerine Avea ve TT Net’ten önemli maddi kaynaklar yarattık. FCBescola Camp Avea’ya İzmirli gençlerimizin katılmasını sağladık. Barcelona modelinin anlatıldığı seminerle misyonumuza uygun çalışmalar düzenledik. Tüm bunların ışığında başarılı ve verimli bir çalışma dönemi geçirdik” dedi. Yemişçi, geçmiş başkanlar Levent Ürkmez ve Erdoğan Tözge’ye de teşekkür ederken, şimdi de müze projesini iş planına aldıklarını ve onayını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan aldıklarını söyledi. Tarihi havagazı Fabrikası’nda kurulacak müzede İzmir futbolunun tüm izleri ve bunun yanı sıra lisanslı ürünlerinin de satışı yapılacak.


KULÜPLERE SİTEM

Kulüp başkanlarına sitem ede eden Yemişçi, “Böylesine işler yaparken yalnız bırakılmak hoş değil. Burada kulüp başkanlarını ve yöneticileri görmek isterdim. Ama bir kişi bile gelse biz yılmadan organizasyonumuzu yapacağız” dedi.

VEFA ÖDÜLLERİ DUYGULANDIRDI

İZMİR'de futbolun gelişmesine katkı veren 80 yaş ve üzerindeki spor adamları İZVAK tarafından ödüllendirildi. Duayen iş adamı Selçuk Yaşar’ın da aralarında olduğu 46 isme, Swiss Otel'deki organizasyon sırasında teşekkür plaketleri törenle sunuldu. Acar Asena, Ahmet Cücen, Akın Barhan, Dr. Ali Bulanalp, Arif Dökel, Bayram Erbil, Bedii Tuaç, Burhan Çevrem, Cavit Elier, Celal Olgaç, Cevat Gök, David Franko, Ekrem Koldaş, Emin Terzioğlu, Erdoğan Akın, Erdoğan Tözge, Ertan Sakaoğlu, Fehmi Özırmak, Gökhan Nil, Hanri Benasuz, Hayri Yorgancıoğlu, İbrahim Yegül, Kazım Yıldız, Lemi Üçkardeşler, Lemi Yerli, Matteo Vitali, Mehmet Özküzne, Memduh Gezer, Moris Bencuya, Mustafa Küçükoğullarından, Mustafa Orçunus, Muzaffer Sarvan, Müşfik Talas, Nail Elmastaşoğlu, Nail Dinçer, Nihat Egeli, Orhan Daut, Orhan Erkmen, Prof. Dr. Orhan Cura, Selçuk Yaşar, Şinasi Ertan, Tacettin Hiçyılmaz, Tahir Türetken, Tayyar Erarslan, Yaşar Tunçses ve Zeki Çırpıcı’ya ödülleri verilirken, organizasyona katkılarından dolayı gazeteci Gürkan Ertaç ve Yaman Alevok’a da plaketleri takdim edildi.

SEZONUN EN İYİLERİ TAÇLANDI

İZVAK’ın her sezon sonunda geleneksel olarak düzenlediği Yılın Başarılıları Yarışması töreni ise görkemli geçti. Bucaspor’un 4, Altınordu’nun 3, Göztepe’nin 2 ve Altay’ın 1 ödül aldığı organizasyonda İZVAK ve Jüri Özel Ödülleri de sahiplerini buldu. Törene Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi Ekmel Totrakan, TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun yanı sıra çok sayıda ünlü isim katıldı. Bucaspor; en iyi takım, en iyi teknik direktör (Sait Karafırtınalar), en cenlitmen takım ve en centilmen futbolcu (Ömer Kahveci) kategorilerindeki ödülleriyle güne damgasını vururken, Altınordu ise en başarılı futbolcu (Ozan Sol), en centilmen taraftar ve futbola katkı ödüllerinin sahibi oldu. 3. Lig’e yükselen Balçova Belediyespor İZVAK Özel Ödülü, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile TFF Ege Bölge Müdürü Hamdi Kutval ise İZVAK Katkı Ödülü aldılar. 2012-2013 sezonunda U-17 Türkiye Şampiyonu ve U-19 Türkiye ikincisi olan Göztepe ile U-15 Türkiye Şampiyonu olan Altay’a da Altyapı Özel Ödülü verildi.

ALMAN SİSTEMİ ANLATILDI

ALMANYA’nın köklü kulüplerinden Bochum’da Baş Scouter ve kaleci antenörü olarak görev yapan Marco Knoop, İZVAK’ın davetlisi olarak geldiği İzmir’de “Değişen Alman Futbol Sistemi ve Altlapı” konulu panele katıldı. Almanya’nın özellikle son dönemde değişen futbol mantalitesi hakkında bilgiler aktaran Knoop, Bochum ve diğer Alman kulüplerinin futbol okulları ve futbol akademisi yapılanmaları hakkında da detaylı açıklamalar yaptı. Alman Futbol Federasyonu’nun son 10 yılda altyapılara verdiği desteklerden bahseden, oyuncu seçiminin ne kadar önemli olduğunun altını çizen, gençlerin sadece futbola değil hayata da hazırlanması gerektiğini vurgulayan Knoop, standart bir futbol akademisi yapılanmasının ise tüm detaylarını anlattı. Türk ve Alman futboluyla ilgili karşılaştırmalı bilgiler veren Knoop’u 100’e yakın spor adamı ilgiyle izledi.