Vekil Sait'ten aile boyu çalışma

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Rifat Sait, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Buca ve Urla’daki Çocuk Evleri’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Bu ziyaretlerinde Sait’e kızları Sude ve Zeynep de eşlik ettiler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zafer Yıldırım’dan bilgi alan Milletvekili Rifat Sait, İzmir’de çeşitli ilçelerde 40 tane Çocuk Evi'ninin olduğunu, devletin açtığı bu evlerde 240 çocuğun aile ortamı sıcaklığında yaşadığını belirterek, “Çocuklarımız bu evlerde 18 yaşına kadar güven ve huzur içinde kalıyorlar. 18 yaşından sonra eğitim durumları göz önüne alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam ediliyorlar” dedi. Bu evlerde kalan çocuklarımızın bazıları öksüz, yetim ya da ekonomik olarak zayıf ailelerin çocukları, onlar bizim çocuklarımız, sahipsiz değiller, diyen Sait, çok şükür onlar devletimizin şefkatli kollarında güvenle büyüyor" dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, şöyle devam etti:

"Ülkemizde 2006 yılından bu yana yeni bir model olarak hayata geçirilen Çocuk Evleri projesi en çok 6 çocuğun barınıp yaşamlarını sürdürebildiği, temel gereksinimlerini karşılayabildiği ortamlar olarak düzenlediklerini belirtti. “Bizim hizmet politikamız geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmek. Bu yuvalarımızda kendine güvenen, geleceğe güvenle bakabilen, arkadaşlık, komşuluk ve mahalle gibi kavramları doyasıya yaşayan, toplumla iç içe ve toplumun gerçeklerini bilerek ayakları üstüne basabilen bireyler yetiştiriyoruz.”

Buca ve Urla ilçelerindeki 3 ayrı çocuk evini ziyaret eden Sait’e, kızları Sude ve Zeynep de eşlik etti. Çocuklarla birlikte “Çat Ça Be” oynayan Sait, “Çocukların gözlerindeki parıltı beni çok mutlu etti. Çocukluk günlerimi hatırladım” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zafer Yıldırım, “Sayın Vekilimizin çocuklarımızı ziyareti bizleri memnun etmiştir. Güzel bir gün geçirdik. Hepimiz çok mutlu olduk” diyerek; Çocuklarımızın geleceğine katkı sağlamak isteyen vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız müdürlüğümüzle irtibata geçerek maddi ve manevi gerekli yardımda bulunabilirler” diye konuştu.