İşte Akhisar'ın stadı

Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor’un maçlarını oynayacağı stadyumun yapım ihalesi, bugün gerçekleştirildi. Akhisar Belediyespor, geçtiğimiz sezon kriterlere uymadığı için maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamıştı.

Gelecek sezon da Spor Toto Süper Lig’de mücadele verecek olan Akhisar Belediyespor’un maçlarını oynayacağı Akhisar Stadyumu’nun yapım ihalesi bugün saat 11.00’de Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Akhisar Belediyesi tarafından Mermerciler ve Oduncular Sitesi ile Akhisar Belediye şantiyesinin yer aldığı 57 dönümlük araziye yapılacak stat ve spor salonunun ihalesi için 11 firma dosya alırken sadece 5 firma katıldı.

İhaleye katılan 5 firma ise şu teklifleri verdi. İzmir firması İzka İnşaat Ltd. Şti 48 milyon 400 Bin TL, İstanbul firması Uransan Dış Tic. Aş. 41 milyon 500 bin TL, İzmir firması Caser İnş. A.Ş.26 milyon 890 Bin TL, Ankara firması Hayranoğulları İnş. Ltd.Şti. 29 milyon 980 Bin TL ve İzmir firmaları Gayda İnş. Aş. Ve Salihoğlu İnş. Ltd. Şti iş ortaklığı ise 42 milyon 313 Bin TL.

İhale Komisyon Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak ihalenin hayırlı olmasını dilerken, verilen tekliflerin hemen değerlendirilmeye başlanacağını 36 milyon 600 Bin TL olan yaklaşık maliyetin altında olan firmalardan savunma isteneceğini ve en kısa zamanda ihaleyi sonuçlandıracaklarını dile getirdi. UEFA kriterlerinde 12 bin kişilik olacak stadın dışında 2 bin kişilik spor salonunun da inşa edileceği, ihaleyi kazanan firmaya yer teslimin 30 Haziran’da yapılacağı kaydedildi.