Arınç'a mehter marşı teklifi

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerinin ardından gündeme gelen ‘10. Yıl Marşı’ ve ‘Mehter Marşı’ tartışmalarına değindi. Meclis’teki basın toplantısında Mehter Marşı söyleyen Özcan Yeniçeri, “Gerçekten mehtere sahip çıkıyorsa Sayın Arınç’ı mehter marşını birlikte söylemeye davet ediyorum” dedi.

 Özcan Yeniçeri, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın “İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?” şeklindeki sözlerini hatırlatan Yeniçeri, “Doğru uygulama ya da düzenlemelerin doğru üslupla tartışılması gerekir. Yanlış zemin üzerinde doğru tartışma yapılamaz. Başbakan Erdoğan’ın kamuoyunu kutuplaştıran ve rahatsız eden bu sözlerine açıklama getirmesi gerekir” diye konuştu.

Yeniçeri alkol düzenlemesini savunduklarını da tekrarlayarak, “Alkolle ilgili olarak yapılan yasal düzenleme doğru yolda atılmış bir adımdır” dedi.

“GEREKİRSE SOKAKTA DA BASIN TOPLANTISI YAPARIM”

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendisine yönelik sarf ettiği “Her gün kendisine basın bürosunda bir saat ayırıyor ve o saati doldurmak üzere de aklına ne gelirse konuşuyor” şeklindeki sözlerine de cevap verdi.

“Sayın Arınç beni yakından tanımıyor. Uzaktan duyduklarıyla ve parti taassubuyla değerlendirme yapıyor” diyen Yeniçeri, Arınç’ın demagoji ve polemiği bir kenara bırakması gerektiğini belirtti. Yeniçeri ayrıca kendisinin sokakta da basın toplantısı yapabileceğini belirtti.

BASIN TOPLANTISINDA MEHTER MARŞI ÇALDI

Arınç’a televizyonda karşı karşıya gelme teklifi de yapan Yeniçeri, daha sonra ise sözü mehter marşına getirdi. Bülent Arınç’ın 10. Yıl Marşı yerine Mehter Marşı çalınması gerektiğine dair sözlerini hatırlatan Özcan Yeniçeri, daha sonra ise basın toplantı salonunda bulunan danışmanına işaret ederek cep telefonundaki mehteran marşını çalmasını istedi. Daha sonra telefonu kürsüdeki mikrofonlara tutan ve gazetecilere mehter marşı dinleten Yeniçeri, zaman zaman da kendisi telefonda çalan marşa eşlik etti. Bülent Arınç’ın mehter marşının sözleri arasında geçen ‘Türk milleti’ ifadesini kullanmadığını belirten Yeniçeri, “Ne diyor, ‘Türk milleti’ diyor. Sayın Arınç, ‘Türk milleti’ demiyor. Bu mehtere nasıl sahip çıkar?” diye sordu.

Arınç’a bir teklif daha yapan Özcan Yeniçeri, “Gerçekten mehtere sahip çıkıyorsa Sayın Arınç’ı mehter marşını birlikte söylemeye davet ediyorum” dedi. Yeniçeri, mehter marşında Türklüğün inkar edilmediğine dikkat çekti.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Özcan Yeniçeri, bir gazetecinin “Gerekirse sokakta da basın toplantısı yaparım demiştiniz. Sokakta basın toplantısı yapmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusu üzerine, “Özgürlüğümüze bir halel gelirse, sokakta yapacağım basın toplantısını. Ya da Bülent Arınç’ın evinin önünde yapacağım” cevabını verdi. Özcan Yeniçeri bir soru üzerine ise MHP içinde alkol düzenlemesine karşı çıkanlar olmadığını, Bahçeli’nin ise sadece MHP’li gibi görünen çevrelerden gelen eleştirilere cevap verdiğini belirtti.

Yeniçeri, Başbakan Erdoğan’ın ifade ettiği “iki ayyaş”ın kim olduğuyla ilgili bir soru üzerine de, “Ben Neyzen Tevfik’i kastediyor diye düşündüm. Hayyam ile birlikte… Onlar yasa yapmış mıydı? Başbakan şiiri çok seviyor, şiirle yasayı karıştırmış olabilir” diyerek esprili bir cevap verdi.