İki ayyaşı açıkla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ‘iki ayyaş’ açıklamasına çok sert tepki gösterdi. “O açıklamayı yapan kişinin ruh sağlığı yerinde değil” diyen Kılıçdaroğlu Erdoğan’a, “O iki ayyaşı açıklamazsan namertsin” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, CNR’da katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın “iki ayyaşın yaptığı yasa” sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “O açıklamayı yapan kişinin ruh sağlığı yerinde değil. Ne demek ‘iki ayyaş böyle bir yasa getirdi, kabul edildi.’ Böyle bir şey söylenebilir mi? Bir parlamentere veya bu konuda bir teklif getirene, bilmiyoruz tabii kim olduğunu böyle bir ifade kullanılabilir mi? ‘Recep Tayyip Erdoğan demokrat bir adam değildir, diktatördür’ diyordum. Şimdi kendisine çağrı yapıyorum; o iki ayyaş kim? Çıkıp açıklamazsan namertsin sen, çıkıp açıklamazsan halkına ihanet ediyorsun. Sen parlamentoyu kendi yana organın gibi göremezsin. Çıkıp açıklaması lazım. Densizlik yapmasın. Adam gibi adamsa oturup görüşlerini açıklasın, insanları karalamasın, geçmişi karalamazsın. Geçmişi karalayarak Türkiye geleceğe umutla bakamaz. Önce Başbakan’ın bunu bilmesi lazım” dedi.

Başbakan Erdoğan için “Densizlik yapıyor ne söylediğini, ne konuştuğunu bilmiyor” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin başına bela olmaya başladı. 52 insan Reyhanlı’da hayatını kaybetti, sorumluluğu almıyor üstüne. Uygar bir ülkede bir saat o koltukta oturmazdı. O koltuktan ayrılması lazım. Oradan ayrılacak ki Türkiye huzura kavuşsun. Türkiye’de huzur kalmadı. Adam ‘evimde oturamıyorum’ diyor. Hatay’ı kan gölüne çevirdi, Türkiye’yi kan gölüne çevirecek. O bir bölücüdür. Tarihi ile barışık değildir. Recep Tayyip Erdoğan böyle bir insandır.”