Kılıçdaroğlu, 'Kocaoğlu' dedi

CHP'nin yeni dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı kim olacak? Kocaoğlu yeniden aday gösterilecek mi? İzmir'de uzun süredir gündemi meşgul eden bu soruların cevaplarına ilişkin önemli bir ipucu bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen CHP’li belediyeler tarafından “Kentine Güvenen Kentler” sloganıyla düzenlenen “Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Günleri” fuarına katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Kocaoğlu'ndan övgü dolu sözlerle bahsederek, ''Hizmetlerine devam edecek'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, suçlamalara karşın, büyük başarılara imza attığını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Sabahın köründe tutuklamalar oluyor. Hakkında yürütülen karalama kampanyalarına karşı dimdik ayakta duran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu. Hakkında 600 sayfa iddianame düzenlediler. 397 yıl hapsini istediler. Çalışma arkadaşlarına aylarca haksız itham yaptılar ve hapishanede tuttular. Bunlar onu yaparken Kocaoğlu ne yaptı? Brookings Enstitüsü’nden söz etmek isterim. Amerika’da önemli bir kuruluş. Bu kuruluşun yaptığı araştırmaya göre 2012 yılında dünyanın en hızlı büyüyen 4. kenti İzmir. İstanbul’u, Ankara’yı geride bıraktı. Hakkını AK Parti iktidarı değil, Amerika’daki sivil düşünce kuruluşu veriyor. Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Moddy’s, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu ‘baa3’ düzeyine çıkardı. İstanbul ve Ankara için böyle bir rapor var mı?

Ne yaparsa yapsınlar Aziz Kocaoğlu İzmir’e hizmet sürdürmeye devam edecektir. Bütün baskılara rağmen başarı elde etti. İstanbul Büyükşehir’in metronun kilometresini 141 milyon liraya yaptığını biliyor musunuz? Ama İzmir aynı metronun kilometresini 56 milyon liraya yapıyor. Neden? O kentine, kendisine ve yaşadığı kentlilerine güvendi.''