TÜBİTAK Başkanı Ege’yi bilgilendirdi

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak Ege Üniversitesin’de (E.Ü) öğretim elemanlarını bilgilendirmek için düzenlenen toplantıya katıldı.

E.Ü. Mühendislik Fakültesi Turgut Yazıcıoğlu Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya katılanlar arasında E.Ü. Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN de vardı. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, açılış konuşmasında ,“Kaynaklarımızın büyük bir kısmını fonlardan sağlıyoruz. Üniversitemiz en çok TÜBİTAK başvurusu yapan ve kaynak kullanan üçüncü üniversite” diye konuştu.

AKADEMİK KALİTE ÖNEMLİ

TÜBİTAK’ın son dönemde öğretim üyeleri için geliştirdiği destek projelerini anlatan Prof. Dr. Altunbaşak, “Kaliteyi önemsiyoruz ve prim vermek istiyoruz ancak başvuru sayısı henüz istediğimiz düzeye ulaşmadı. Bilimsel değeri olan kaliteli makale istiyoruz” şeklinde konuştu.Öğretim üyeleri arasında kendilerine ilk defa başvuranlara kolaylıklar sağladıklarını da vurgulayan TÜBİTAK Başkanı “Projeler için üniversiteleri harekete geçirmek istiyoruz” dedi. Toplantı sonunda öğretim üyelerinin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Altunbaşak’a, Prof. Dr. Yılmaz tarafından Ege Üniversitesi Rölyef’li plaket verildi.