Bülent Zeren en güçlü aday

Türk sporunun asırlık çınarı Karşıyaka Spor Kulübü'nün (KSK) 6 Haziran'da yapılacak olağan genel kurulu öncesinde en güçlü başkan adayı olarak Opr. Dr. Bülent Zeren'in ismi ön plana çıktı. Karşıyaka camiasının yanı sıra, Türk spor camiası ve tıp dünyasında da saygın kişiliği ile tanınan ve Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın talebiyle aday olması gündeme gelen Bülent Zeren, yine camianın önemli figürlerinden Fatih Diniz’le ortak hareket edecek. Fatih Diniz’in Zeren’in listesinde 2'inci Başkan olacağı ifade edildi.

Basketbol ve voleybol şubelerinde, tam yetkiyle sorumlu olmak şartıyla Zeren’in listesinde yer alacağı açıklayan Basketbol Şube Başkanı Mutlu Altuğ’un ise listede düşünülmediği öğrenildi.

Liste çalışmalarına başlayan Zeren ve Diniz, 2010-12 arasında basketbol ve futbol şubelerinde görev yapan Gökhan Şensan’ı ekibe dahil etti. Yönetime girmeleri için teklif götürülen Nazım Torbaoğlu ve Azat Yeşil’in, "Listeye girmeyelim, dışarıdan tam destek verelim" dediği belirtildi.

Mehmet Yaya, Mustafa Özçakar, Mustafa Taşova, Barbaros Dökel, Tamer Ustaoğlu, Özgür Aris, Turhan Gürsel Urhan, Şükrü Sıtkıer, Savaş Özerden, Dilek Böke, Bülent Onuralp, Cem Karagözlü ve Koral Kalpaklıoğlu’nun, Zeren’in listesinde yer alacak diğer isimler olması bekleniyor.

BORÇ ERİYECEK

Bülent Zeren’le ortak hareket etme kararı alan Fatih Diniz, hem borç ödeyen hem de hedefe oynayan ekipler kurmayı hedefleyeceklerini açıkladı. Yeşil kırmızılı kulübü iyi temsil edeceğine inandığı için Zeren’le yola çıktığını vurgulayan Diniz, "Resmileşmese de, bu sezon kulübün borcu 8 milyon TL kadar arttı. Borcu eritecek sistemi kurup, titiz transferlerle ligde en iyi mücadeleyi verecek takımlar oluşturulmalı. Altyapıdan daha çok yararlanmalıyız. Yaşar Holding’in desteği de büyük önem taşıyacak" dedi. Altyapının yeni dönemde, 1912 Karşıyaka Derneği’ne devredilebileceği ifade edildi.