Liseli kız köyünün dergisini çıkardı

Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık bölümü öğrencisi Kardelen Şensoy, Ormanköy'ün dergisini çıkardı.

Köy tarihinde bir ilke imza atan Şensoy, aynı zamanda gelecek nesillere bırakılabilecek güzel bir esere de imza atmış oldu. Kız Teknik ve Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Kardelen Şensoy, bir ilki gerçekleştirerek, 453 yıllık tarihe sahip Ormanköy'ün dergisini çıkardı. Grafik dersi öğretmeni Halil İpiçürük tarafından verilen dönem ödevini hazırlamak için kolları sıvadı.

Köy ile ilgili bilgilerin yer aldığı dergiyi hazırlamak için üç ay boyunca araştırma yapan Şensoy, ortaya güzel bir eser çıkardı. Cep telefonu ile fotoğrafları çeken gerç tasarımcı, köyün ileri gelenlerinden bilgi alıp tarihçesini de yazdı. Muhtar azası olan babası Mehmet Şensoy'un kendisine büyük destek verdiğini belirten Şensoy, tarihçi Necat Çetin'in de dergiyi hazırlarken kendisine yardımda bulunduğunu kaydetti. Ormanköy isimli derginin içeriğinde ise, köyün genel durumu, geçmişi, nüfus bilgileri, bugüne kadar görev yapan muhtarlar, köyde yaşayanların lakapları bulunuyor. Kardelen Şensoy, ayrıca dergisinde sabun, pekmez, tarhananın nasıl hazırlandığını ve eski dönemlerde yapılan düğünleri de aktardı. Derginin bir bölümünde ise köy ile ilgili basında çıkan haberleri topladı

. "KÖYÜMÜ YAKINDAN TANIDIM"

Büyük bir çaba ile topladığı verileri, bilgisayar başına geçerek yeniden tasarlayan Şensoy, hazırladığı dergi ile herkesin takdirini topladı. Üç ay süren çalışmanın ardından ortaya 32 sayfalık bir dergi, Kız Meslek Lisesi'nin arşivine de girdi. Dergiyi hazırlarken köyü ile ilgili hiç duymadığı bilgileri öğrendiğini söyleyen Kardelen Şensoy, "Dergiyi hazırlarken babamdan çok büyük destek aldım. Babam fotoğraf çekmem için beni köyde bugüne kadar gitmediğim yerlere götürdü. Köyün nasıl kurulduğunu öğrendim. Köyün geleneklerini yaşı ilerlemiş kişilerden öğrenip yazdım. Benim için çok faydalı bir çalışma oldu. Köyümüz ile ilgili bugüne kadar böyle bir çalışma yapılmamış olması da böyle bir çalışmaya imza attığım için beni gururlandırdı. Köye kalıcı bir eser bırakmış oldum. Gelecek nesiller ve Ormanköy'ü merak edenler bu dergide her şeyi bulabilecek. Bana bu ödevi verdiği için öğretmenim Halil İpiçürük'e ve dergiyi çıkartmamda yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.