CHP'den Küçük Menderes eylemi

CHP'liler 31 Mayıs'ta Küçük Menderes için bir gece nöbet tutacak. Küçük Menderes nehrinin geçtiği Selçuk ilçesindeki Taşköprü'de bir gece çadır kuracak olan CHP'lilere, İzmir milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceği bildirildi.

CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, "Türkiye'nin dikkati 31 Mayıs'ta Küçük Menderes nehrinin kirliliğine çekilecek" dedi. Her yıl 5 Haziranda kutlanan Dünya Çevre Gününü kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığı ve CHP Selçuk İlçe Başkanlığı, bölgenin en önemli sorunlarından birini konu alarak; Türkiye'nin gündemini Küçük Menderes kirliliğine çekmek amacıyla çevreci eylem gerçekleştirecek.

CHP İzmir İl örgütü ve CHP Selçuk örgütü öncülüğünde gerçekleşecek olan eylem, 31 Mayıs 2013 saat 19.00'da başlayacak. Selçuk'taki Taşköprü mevkiinde bir gecelik çadır kuracak olan CHP'liler, Küçük Menderesin kirliliğinin giderilmesi için çevreye olan duyarlılıklarını eylem yaparak gösterecekler. Sanayi atıkları tarafından aşırı kirlenen Küçük Menderes havzasına dikkat çekmek amacıyla Taşköprü'de bir günlük çadırlı nöbet eylemi yapacaklarını belirten CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, bu eyleme CHP milletvekilleri, il ve ilçe örgütleri, belediye başkanları, parti meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkının katılacağını, eylemin 1 Haziran Cumartesi günü sabah saatlerinde yapılacak olan basın açıklamasıyla sona ereceğini söyledi.