Hızır gibi yetişen polis

Torbalı'da, bankadan çektiği emekli maaşını istinat duvarının üzerinde unutan vatandaş, devriye görevi yapan polis memurunun parasını bulmasıyla büyük sevinç yaşadı.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hayati Öztürk, devriye görevini yerine getirirken, Ziraat Bankası Şubesi önündeki istinat duvarının üzerinde bir çanta gördü. Çantayı kontrol eden Öztürk, içinde 800 lira para ve bir adet cep telefonu buldu. Yapılan incelemede Hayati Öztürk’ün bulduğu paranın, Muzaffer Kısa (65) isimli vatandaşa ait olduğu belirlendi.

Bulunan 800 lira, Kısa’ya teslim edildi. Emekli aylığına yeniden kavuşan Muzaffer Kısa ise, büyük sevinç yaşadı. Kısa, parayı bulan polis memuru Öztürk’e teşekkür ederken, “Bankadan maaşımı çektim. Dinlenmek için bankanın önünde durdum. Çantayı da istinat duvarının üzerine koymuşum. Demek ki orada unutmuşum. Allah razı olsun kendisinden” dedi. Parayı bulduğu yerde bankalar olması nedeniyle paranın bir emekliye ait olabileceğini düşündüğünü ve bir an önce sahibini bulmak istediğini söyleyen Öztürk, “Yaya devriye görevimi yerine getirirken, bankanın istinat duvarı üzerinde bir çanta gördüm. İçini açıp kontrol ettiğimde para ve cep telefonu vardı. Etrafa baktım kimse yoktu. Bir süre gelip bekledim belki gelir alır diye. Sonra bulduğum çantadaki cep telefonundan şahsın kızını aradım ve çantasını bulduğunu söyledim. Paranın sahibini bulduğum için mutluyum. Vicdanen rahatladım” diye konuştu.