Savcı yalanına 85 bin lirasını kaptırdı

Kendisini savcı olarak tanınan kimliği belirsiz kişiler, adına çıkartılan 28 telefon hattının terör örgütü elemanlarınca kullanıldığı, ayrıca banka hesaplarından da işlem yapılabileceği yalanıyla kandırdıkları S.C.’ye, bankadaki 85 bin lirasını çektirip ağaç altına bıraktırdı.

Parayı bıraktıktan sonra dolandırıldığını anlayan S.C.’nin ihbarı üzerine harekete geçen polis, ikinci kez aynı oyunu oynayan şüphelileri yakaladı. Geçen pazartesi günü meydana gelen olayda, kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan kimliği belirsiz biri kişi, S.C.’ye adına 28 cep telefonu hattı çıkartıldığını, bunları da terör örgütü elemanlarının kullandığını söyledi. Şüpheli, teröristlerin banka hesaplarındaki parayı da kullanma ihtimali bulunduğunu, bu yüzden parasını güvence altına alacaklarını belirtti.

Söylenenlere inanan S.C., dolandırıcıların isteği üzerine gittiği banka şubesindeki 85 bin lirayı çekip güven duyması için de kararlaştırılan Alsancak Polis Karakolu yakınlarındaki ağacın altına poşet içerisinde bırakmasını istedi. Parayı bıraktıktan sonra yaşadıklarını eşine anlatınca dolandırıldığını anlayan S.C., polisten yardım istedi. İlk olayın hemen ardından ikinci kez arayan şebeke elemanları, aynı yalanla S.C.’den bir kez daha para istedi. Bunun üzerine polisin de yönlendirmesiyle banka şubesine giden, para çeker gibi yapan S.C., para bulunan poşeti de kendisine söylenen yere bırakıp ayrıldı.

Bir süre sonra poşeti almaya gelen A.Z. ve A.Ö., yakalandı. Şanlıurfa’dan bir arkadaşlarının isteği üzerine geldiklerini ve ona ulatırmak üzere paketi aldıklarını ileri süren iki şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Dolandırılan para ise bulunamadı.