Gezi parkında binlerce kişi bekliyor

Topçu Kışlası'nın yapılması planlanan Gezi Parkı'nın Asker Ocağı Caddesi tarafındaki yol genişletme çalışmaları nedeniyle ağaçların sökülmesini protesto eden grupların bekleyişleri gece-gündüz devam ediyor.

42 günlük bebeği ile eyleme gelen Zeynep Pekiner, "Tek tük ağaç kalmış. Onlar için mücadele ediyoruz. Onun için buradayız. Bebeğimin de ilk eylemi" dedi.

Eylemciler adına bir basın açıklaması yapan sanatçı Şebnem Sönmez, "Taksim Dayanışması ve İstanbullular olarak Pazartesi gecesinden bu yana kalabalık kitleler halinde Taksim Gezi Parkı’ndayız. Buradayız. Meydanımız için, parkımız için, kıyılarımızı, ormanlarımızı, kamusal alanlarımızı elimizden alan tüm uygulamalara karşı durmak için tek yürek olarak buradayız. Sadece Taksim Meydanı ve Gezi Parkı için değil, Göztepe Parkı için, Kuşdili Çayırı, Haydarpaşa Garı, Çamlıca Tepesi, Atatürk Orman Çiftliği için buradayız" dedi. Eyleme Beşiktaş Çarşı grubu da destek verdi.

42 GÜNLÜK BEBEK DE GEZİ PARKINDA

42 günlük bebeği İsa Pekiner ile Gezi Parkı'na eyleme gelen Zeynep Pekiner, "Kapitalizm doğayı işgal ediyor. Şehir merkezinde tek tük ağaç kalmıştı. Biz beton binaların altında serinlemek istemiyoruz. Ağaçların gölgesinde serinlemek istiyoruz. Zaten tek tük ağaç kalmış. Onlar için mücadele ediyoruz. Onun için buradayız. Bebeğimin de ilk eylemi" diye konuştu.