O artık kitaplarla yaşayacak

Geçen yıl Haziran ayında Adıyaman’da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Özgen Fırat Korkmaz (9)’ın adının verildiği kütüphane törenle hizmete açıldı.

Dayısı Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel’in girişimleriyle Adıyaman Hürriyet Ortaokulu’na Özgen Fırat Korkmaz adıyla kazandırılan kütüphaneden okulun bin 800 öğrencisi başta olmak üzere Adıyamanlılar yararlanacak.

Hürriyet Ortaokulu’nda düzenlenen açılış törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başkanı Mustafa Uslu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, Osmaniye Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şahin Özer, sivil toplum ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

ADI HEP YAŞAYACAK

Kütüphanenin tanzim edilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, “Adıyaman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Epsilon Yayıncılık, Tömer Genel Müdürü Doçent Dr. Ertan Gökmen, Cemiyet Başkanı İbrahim Aslan ve okul yönetimi başta olmak üzere kütüphaneye katkı koyan herkese minnettarım. 9 yaşında, kazada yitirdiğimiz yeğenim Özgen Fırat’ın adının bu okulda, Adıyaman’da yaşayacak olmasından dolayı memnunuz, gururluyuz. Bundan sonraki süreçte Adıyaman’ın bütün okullarında kütüphane olması ve o kütüphanelerin kitaplarla, daha da önemlisi kitap okuyan çocuklarla dolması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu. Açılışta konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da, “Sayın Atilla Sertel’e ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Yeğenlerini, canlarını, çocuklarını kaybetmiş olmalarına rağmen Adıyaman’ı unutmadılar. Geldiler bizlerin geleceği olan çocuklarımıza çok önemli bir yatırım yaptılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. En hayırlı yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade eden Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da “TGF Genel Başkanı Atilla Sertel ve Adıyaman Cemiyet Başkanı İbrahim Aslan’a böyle güzel bir kütüphane kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Açılış töreninde Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Hürriyet Ortaokulu Müdürü Zeynel Kılavuz ve Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan da söz aldı. Konuşmaların ardından TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve davetliler tarafından kesilen kurdelanın ardından, Özgen Fırat Korkmaz Kütüphanesi öğrencilerin hizmetine sunuldu.