Orkide kurucusunu andı

Küçükbay A.Ş. kurucusu ve Onursal Başkanı Hacı Akif Küçükbay, vefatının dokuzuncu yılında ailenin en büyüğü eşi Hafize Küçükbay, Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ve eşi Hatice Küçükbay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Küçükbay, eşi Meryem Küçükbay ve oğulları Sedat Küçükbay, Margarin Üretim Müdürü Kadir Yılmaz ve eşi Birsen Küçükbay Yılmaz ile Orkide Yağ çalışanları tarafından özlemle anıldı.

Hacı Akif Küçükbay adına okunan mevlidin ardından, Bornova aile mezarlığındaki kabri ziyaret edilerek Manisa Kırkağaç’ta ve Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay’ın evinin bahçesinde lokmalar döküldü, dualar edildi.

Törenler sırasında Hacı Akif Küçükbay’ın 1978 yılında sağlam temeller üzerine kurduğu Orkide Yağ ile ülkemiz sanayisine olan katkıları yanında dürüstlüğü, hayırsever kişiliği ve eğitime verdiği önem vurgulandı. Kırkağaç’ta bakkal dükkanıyla başlayan iş adamı ve sanayicilik serüveniyle bugün yurdumuzun en büyük kuruluşları arasına giren Küçükbay A.Ş., kurucusunun adını birçok alanda yaşatmak için çeşitli yatırımlar gerçekleştiriyor. Eğitim, ülkemizin geleceğine en büyük yatırımdır.

Orkide İlköğretim Okulu’nun, babası Akif Küçükbay’ın en büyük düşü olduğunu hatırlatan Ahmet Küçükbay,“Babam sağlığında, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımız için bir ilköğretim okulu kurmayı amaçlamıştı. Babamızın temellerini attığı, hem şirketimizin adını yarınlara taşıyacak, hem de aydınlık kuşaklar yetiştirecek Orkide İlköğretim Okulu 6 ay gibi kısa sürede tamamlanarak 2004 -2005 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim’in hizmetine sunuldu. Evlatları olarak bizler babamızın hayallerini daha da ileriye taşıyarak Gediz Üniversitesi’nin kurucularından biri olduk. Eğitimin geleceğe en büyük yatırım olduğunu düşünen, 2004 yılında aramızdan ayrılan babamız Hacı Akif Küçükbay’ın bugünleri görmesini çok isterdik” diye konuştu. Sağlığında ilerleyen yaşına rağmen aktif çalışma hayatını sürdüren, kurucusu olduğu Orkide Yağ’ın ülkemiz yağ sektöründe ve yurt dışında ağırlığı olan en güçlü markalar arasında yer almasında büyük payı olan Hacı Akif Küçükbay, dürüstlüğü ve girişimci yönüyle de örnek bir kişilikti.

34 yıl önce kurduğu Küçükbay A.Ş, günümüzde inşaattan, eğitime ve plastik sektörüne kadar pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren Küçükbay Grup olarak; 1) Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.

2) Reka Bitkisel Yağ A.Ş.

3) Papix Plastik A.Ş.

4) Hakbay Gıda Ambalaj ve Kimyevi Mad. İthalat İhracat San. Tic. A.Ş.

5) Liman Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.

6) Egeden Tarım ÜrünleriA.Ş.

7) İzmir Ticaret Merkezi A.Ş.

8) Salhane Emlak A.Ş.

9) Orkide Yağ Sanayi Ltd. Şti.

10)TÜRKBAY LLC,

11)Baharu Corparation,

12)Kanal 35 Televizyonu şirketleriyle ülkemiz ihracatına önemli katkılar sağlamaktadır.