''Başbakanımızla çok güzel bir toplantı yaptık''

Utku Bolulu (DHA) Basında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çalışmasından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından azarlandığına yönelik haberler çıkan AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, "Adayımızı Başbakan belirleyecek. Kim olursa olsun destekleyeceğiz. Koltuk derdinde değiliz. Koltuğu hizmet için istiyoruz. Muhtarlık koltuğu da başkanlık koltuğu da olur" dedi.

Sait, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu Balkan Anadolu Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte makamında ziyaret etti.

Sait, yaklaşık 1 ay önce Balkan Anadolu Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte 'çözüm süreci'ne destek olmak ve her iki toplumun kaynaşması için Diyarbakır’a gezi düzenlediklerini belirterek, "Son derece de güzel bir geziydi. Önümüzdeki günlerde de bir Van gezimiz olacak. Sayın Belediye Başkanımızın da 23 Mayıs’ta, Diyarbakır’a bir gezisi var. Son derece mutlu olduk. Çözüm ve barış sürecine katkı veren herkese teşekkür etmek istiyoruz. Başbaka Erdoğan’a da bu geziden söz edip, destek vermemiz gerektiğini söyledik" dedi.

Aziz Kocaoğlu da ziyaretin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Kocaoğlu, İzmir Fuarı Onur konuğu il uygulamasına Mardin’le başladıklarını Çorum, Denizli, Karabük, Gaziantep gibi bir çok kentle devam ettiklerini söyledi.

Bu yıl Sivas ilinin onur konuğu olacağını belirten Kocaoğlu, "Biz Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’le burada Kürtçe Hamlet oyununa geldiğinde Ege Kültürü’nü Diyarbakır’a taşımak için sözleşmiştik. Ama bir hazırlık dönemi gerekiyordu. 23 Mayıs’ta, kentin kanaat önderleri ile birlikte gidip etkinliklerimizi yapıp Osman Baydemir’in konuğu olacağız. Ayrıca Valiliği de ziyaret edeceğiz. Biz zaten barış sürecinin kalıcı olması, bu tür etkinliklerin bütün iller arasında yapılması, kaynaşmanın sağlanması, birbirimizi tanıyıp gelenek ve göreneklerimizi bilip birbirimize saygılı olmamız gerektiği konusundaki çalışmalarımızı 9 yıldır sürdürüyoruz" diye konuştu.

'ADAYIMIZI BAŞBAKAN BELİRLER'

AK Parti İzmir Milletvekili Sait, Kocaoğlu ziyareti çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İzmir milletvekillerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı dünkü toplantıda adaylığının gündeme gelmesi ve azarlanmasıyla ilgili haberler basında yer alan Rıfat Sait, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını Başbakan’ın belirleyeceğini, kendilerinin de Başbakan'ın belirlediği aday kim olursa olsun sonuna kadar arkasında olacaklarını söyledi.

Amaçlarının hizmet vermek olduğunu belirten Sait, şöyle konuştu:

"Hangi mevki verilirse verilsin bu görevi yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman koltuk derdimiz yok. Koltuğu hizmet için istiyoruz. Bu, muhtarlık da milletvekilliği de başkanlık da olur. Koltuklar geçicidir. Hizmet için bu koltukları doldurabiliyorsa ne ala. Hizmet edemeyeceksek Allah bu koltukları bize nasip etmesin. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı, Başbakanımızın takdirindedir. Onun göstereceği aday bizim için arkasında koşturacağımız kişidir. Başbakanımızla çok güzel bir toplantı yaptık. İzmir ile ilgili 20 dakika sunum yaptım. Kendisi bize çözüm süreci hakkında bilgiler verdi. Bundan sonra da toplantıların devam edeceğini belirttiler. Toplantı öncesi tüm ilçe başkanlarını gece 02.30’a kadar tek tek arayıp sorunları dinledim. Bunları raporlandırıp toplantıda Sayın Başbakan’a ilettim. Zaten milletvekillerine düşen görev budur. Her şey belki çok mükemmel olmayabilir ama samimiyetimiz her zaman mükemmeldir. Türkiye için koşturmaya devam edeceğiz."