İzmir'de 5 milyon liralık zimmet operasyonu

Taylan YILDIRIM/DHA - Dokuz Eylül Üniversitesi'nde, harç ve burslardan yaklaşık 5 milyon lirayı zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda kadın Şube Müdürü D.Ö. ile memur D.G.D.'nun da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesinde, 4 üniversite öğrencisinin hesaplarına yüklü miktarlarda para aktarılması üzerine polis çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmaları sırasında, İzmir’deki, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda kadın Şube Müdürü D.Ö. ile memur D.G.G.’nin de aralarında bulunduğu kişilerin sahte evrak kullanarak, yolsuzluk yaptıkları belirlendi.

Teknik takibin ardından bağlantıları çözülen zanlılara yönelik İzmir, Afyonkarahisar, İstanbul, Mersin ve Muğla illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. D.Ö. ile D.G.D.’nin görev yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki birimlerde polisin arama yapmasının ardından 2 zanlı Afyonkarahisar’a götürüldü. Zanlıların üniversitede eğitim gören, özellikle yabancı uyruklu öğrencilerin fazla ödenen ve iade edilmesi gereken harç bedelleri ile alınmayan burs paralarını sahte belgelerle zimmetlerine geçirdikleri belirtildi.

Zanlıların dikkat çekmemek için ise bu paraları yine başka öğrencilerin adlarına aktardıkları ileri sürüldü. Yaklaşık 5 milyon TL’lik yolsuzluk yaptığı ileri sürülen zanlılara yönelik olarak ancak 2010 yılına kadar araştırma yapılabildiği, ondan önceki yıllara ait belgelerin ise imha edildiği ortaya çıktı. Sorgularının ardından adliyeye sevkedilen zanlıladan, aralarında D.Ö. ve D.G.D.’nin de bulunduğu 8 kişinin tutuklandığı bildirildi.