Kimyasal Tayyip'ten korkun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy'deki Botanik Parkın açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu açılış sırasında yaptığı konuşmada Gezi Parkı'nda çıkan olaylara değindi. "Benim umudum sizsiniz" diye konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu "Benim umudum Mustafa Kemal'in gençliği. Gençlik yeni bir çığır yeni bir sayfa açıyor. Bütün Türkiye'de açıyor bu sayfayı. Daha özgür daha demokrat bir Türkiye için yola çıktı gençlik o yolun yolcusu olacağız" diye konuştu.

Açılış yaptığı alanın 2 milyar dolarlık bir rant alanında olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu  şöyle devam etti:

"Sayın belediye başkanımız 2 milyar dolarlık rantı almıyor ama ben bunu Bakırköylülere veriyorum. E sayın başkan şimdi seni Silivri'ye göndermeyelim mi biz? Rant var, para var. Kuleler görünüyor. Hani Tayyip bey diyor. Sultanahmet'in siluetini bozdu. Sanki başka birisi yapmış gibi. Ben diyor adama küstüm diyor. Sen o kululeri niye traşlamıyorsun. Niye gereğini yapmıyorsun. Eğer öğrenmek sitiyorsan Nurettin Sözen burada. Nasıl yapılırmış sana öğretsin.

Kentli olmak güzel birşey. Önce haksızlığa karşı çıkmaktır.Kentli olmak özgür yaşamak demektir. Kentli olmak kendi tarihsel köklerinde kopmamak demektir. Kentli omak kültürlü insan olmak demektir. Kentli insan olmak sinemaya, tiyatroya gitmektir. Kentli olmak parka gelip özgürce dolaşmak demektir. Kentli olmak budur. CHP'li belediyelerle AKP'li belediyeler arasında gündüzle gece gibi fark vardır. Siyah ve beyaz gibi. Biz odağımıza insanı alırız İnsana hizmet ederiz. İnsanı en değerli varlık gibi görürüz. AKP ise ranta bakar. Yeşil diyince onun aklına ağaç gelmez. Yeşil diyince dolar gelir onun aklına. Sözde kente hizmet edecekler. İstanbul'a hizmet edecekler. Nerede bir yeşil alan gördülerse imara açıyorlar. Madem sen demokratsın madem yeşilliği parkları seviyorsun Bakırköy'den sana bir teklif yapıyorum sayın Recep Tayyip Erdoğan. Eğer istiyorsan hangi yeşil alan imara açılacaksa gel önce onu halkın oylarına sunalım. Yani referanduma götürelim. Açık çek veriyorum.

Gel diyorum yeşil alan mı diyorsun. Olsun imara açaksan önce halka soralım. Halk istiyorsa imara açalım. İstemiyorsa yeşil alan olarak kalsın. Çünkü kente sahip çıkmak kentin doğasına sahip çıkmak demektir. Eğer insanları dört duvar arasına hapsederseniz o insan kendisini kentte yaşıyor hissetmez. Burası özgürlük alanınız. Başkanımız söyledi. Burada hava alaacaksınız kimyasal gaz değil. Kimyasal Tayyip'ten korkun lütfen. Onlar demokrasi düşmanı. Onlar özgürlük düşmanıdır. Meydanların bir özelliği vardır. Kentin enerjisini boşalttığı yerdir. Gençlerin enerjisini boşalttığı yerdir. Sadece beton, taş değil ağaç. Çevre temiz hava almak demektir. Buluşma alanlarıdır. Dostlar biraya gelir. Özgürce gezerler. Gençler biraya gelir, şarkılar türküler söylerler meydanlarda. Ama meydanların kaçınılmaz güzelliği ağaçlar çiçeklerdir. Taksim Gezi Parkı'na da yarın arkadaşlarımız gidecekler güzel çiçekleri dikecekler. Halka verecekler.

Alın bunları oraya dikin diyecekler. Direne direne kazandınız. Halkın zaferidir bu. Halk direndi ve kazandı. Halktan daha büyük güç yoktur demokrasilerdi. Halk birşeye evet diyorsa saygımız var hayır diyorsa da saygımız var. Halka hizmet bizim görevimizdir. Halktan yana olmak halktan yana politika gütmek CHP'nin görevidir. Çünkü biz cumhuriyetin partisiyiz. Biz halktan yana politika güden bir partiyiz. Halkı seviyoruz halka inanıyoruz halka güveniyoruz size inanıyoruz size güveniyoruz."