Youtube'nin yeni fenomeni Melis

Sosyal paylaşım sitesi Youtube’a saç modellerini ve makyaj tekniklerini görsel olarak anlattığı videoları yükleyen genç kızın hayran kitlesi her geçen gün artıyor. İngiltere doğumlu, Türk anne ve babadan dünyaya gelen 24 yaşındaki Melis Limes, Youtube’de; ‘okul saç modelleri’, ‘çantamda ne var’, ‘cilt bakım’, ‘5 gün 5 dakika, 5 saç modeli’ isimli videolarıyla Türkiye’de internet üzerinden yeni bir trend oluşturmayı hedefliyor. Türkçesini geliştirmek amacıyla bu projeye başladığını belirten Melis Limes, şöyle konuştu:

“Bir buçuk senedir Teksas’da yaşıyorum. İki ile 6 yaş arasında Türkiye’de kaldım. Daha sonra ailemle birlikte Kanada’ya göçmen olarak taşındık. Şu an İletişim ve Siyasal Bilimler ile Grafik ve Tasarım bölümlerini okuyorum. İlk videomu 17 Nisan 2012 tarihinde paylaştım. Aslında kuaförlük ile ilgili pek fazla bir bilgim yok. Kendi kendime yaptığım tarzlar. 13 yaşımdan beri arkadaşlarımın ve kendi sacımı, makyajımı yapmaya başladım. Özel günlerde arkadaşlarım hep bana sorarlardı saç ve makyaj modellerini. Hatta genelde ben yapardım. Annem kozmetik konusunda çok yetenekli biridir. Makyaj ya da saç olsun ondan çok şey örgendim. Kendisi de kuaför değil, kimya mühendisidir.”

AMACIM ÖZ GÜVEN KAZANMALARINI SAĞLAMAK

Videolardaki esas amacının kendi yaşıtlarının özgüven sahibi olmalarına yardımcı olmak olduğunu vurgulayan Melis Limes, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim için artık hobi haline geldi. Türkçe’mi geliştirmem de çok faydası oluyor. Türkiye’ye çok fazla gidemiyorum. Ailemden uzak yaşıyorum ve etrafımda çok fazla Türkçe konuşan insan yok. O yüzden kamera önünde konuşmak, takipçilerimle iletişimde bulunmak bana çok yardımcı oldu." Türkiye dışında birçok ülkede bu tarz video paylaşımının çok fazla olduğunu anlatan Limes, şunları söyledi: "Türkiye’de yavaş yavaş popüler olmaya başlıyor. ‘5 gün, 5 dakika, 5 saç modelleri’ isimli video 330 bin defa izlendi. Bu da ilginin her geçen gün arttığını gösteriyor. İlk başlarda gerçi hâla biraz var ama bana ‘yapmacıksın’, ‘hava atıyorsun’ ve tipik Youtube yorumları geldi ama pozitif olan yorumlar daha fazla olduğu için devam ettim. Şimdi her gün en az bir kişi bana bir ünlünün saç modelini gönderiyor yapmam için. Bana sempatik olduğumu söylüyorlar.”

HAYALİM BİR KOZMETİK FİRMASININ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDE ÇALIŞMAK

Kendisi için ideal olan meslek hakkında konuşan Melis, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir kozmetik firmasının iletişim/halkla ilişkiler/ medya bölümünde çalışmak. Çok fazla plan yapmayı sevmiyorum ama her türlü imkana açığım. Bu tür video paylaşmaya devam edeceğim”