Karşıyaka'da AK Parti binasına molotof

Karşıyaka'da bulunan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binanın bir kısmı göstericilerin attığı molotof kokteyli sebebiyle yandı.

Gezi Parkı düzenlemesini protesto eden İzmir Karşıyaka’daki eylemciler ilk etapta Girne Bulvarı’nda toplandı. Buradan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na yürüyen grup, bina önüne geldiklerinde parti binasına taş ve molotof kokteyller ile saldırdı.

Molotof kokteyllerin isabet etmesi sonucu bina yanmaya başladı. Olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesi ile söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DENİZE ATLADI, POLİSTEN KAÇAMADI

İzmir'deki eylemin 3'üncü gününde 300'e yakın kişi gözaltına alındı. Eylemcilerden biri polisten kaçarken hızını alamayarak denize altaldı. Yüzerek kıyıya gelen eylemci polis ekplerince gözaltına alındı. İzmir Barosu Başkanı Sema Pektaş, eyleme katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan stajyerinin durumu ile ilgili emniyet yetkilileriyle görüştü. Bir polis memuru, ara sokakta bulunan apartmanın 5'inci katından atılan damacana şişesinin üzerine düşmesiyle yaralandı. Eylemin ortasında kalan 5 belediye otobüsünün camlarının kırıldığı ve tekerleklerinin kesildiği görülürken, esnaf da harabeye dönen işyerlerinin önünü temizlemek için gece mesaisi yaptı.