Başbakana soru sordu kahraman oldu

Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Afrika seyahati öncesi düzenledği basın toplantısında "Gezi Parkı eylemleri" ile ilgili soru soran ve Başbakan Erdoğan'ın sert tepki ile karşılık verdiği Reuters muhabiri Birsen Altaylı sosyal medyanın da gündemine oturdu. 

Altaylı'nın twitter'da takipçi sayısı deyim yerindeyse "patladı".

İstanbul Atatürk Havaalanı'ndaki basın toplantısında 'Gezi parkı olayları dış basında da büyük yankı uyandırdı. Muhalif güç olarak tanımlandı. Sizin de küçümsediğiniz ve olayların daha fazla arttığına dair söylentiler var. Aşırı güç kullandığını düşündüğünüz polis için alınmış bir önlem var mı?' sorusunu soran Reuters muhabirine sosyal medyadan büyük ilgi geldi. 

Reuters'in kıdemli muhabirlerinden biri olan Birsen Altaylı'nın sanal ortamdaki takipçisi sayısı bir anda 100 katına çıktı.

Gezi parkı eylemlerinde vatandaşların da haklı olduğu yönünde bazı değerlendirmeler yapan,sorusuna kızan Başbakan Erdoğan'ın tepkisine ise sakin bir şekilde ve kendi düşüncelerini de açık yüreklilik ile ifade ederek yanıt veren Altaylı'nın twitter adresindeki takipçi sayısı toplantı bitinceye kadar 5 bine kadar ulaştı.

İşte sosyal medyadan Birsen Altaylı için yapılan yorumlardan bazıları:

Reuters muhabiri Birsen Altaylı, Fatih Altaylı'nın 2 saatlik programında soramadığı kadar cesur sorular sordu.

Senin adın da "Altaylı", onun adı da "Altaylı". Bundan sonra onun adı "Yalaka Altaylı" olsun!

Soru sorabilen gazeteci gördük mü seviniyoruz? Helal olsun Birsen Altaylı. Fatih Altaylı'nın ayaklar altına aldığı gazeteciliği dirilttin.

Kağıt üzerinde Birsen Altaylı da gazeteci, Fatih Altaylı da...

Birsen'in soyadını Altaylı görünce bildiği yerden soru gelecek sandı heralde.

Gamlı Baykuş 
Reuters'dan Birsen Altaylı'nın Başbakan'a sorduğu soru:Gencecik insanlar sokakta,üniversite öğrencileri, ev kadınları, onlar neden ayaklandı

Murat Çelik ‏
Bir gazetecinin, sadece işini yapıp soru sorması alkışlanacak bir duruma dönüşmüşse; biz medya mensuplarının biraz düşünmesi gerekmiyor mu?

Ezgi Basaran ‏
Gazetecinin sorusuna “Sen ne anladın bakalım” denmesi de 10 yıllık iklimin sonucudur. Ve net bir göstergedir.

Ezgi Basaran
Reuters muhabiri onurlu bir gazeteci olarak gerekli cevabı verdiği için azarı işitiyor ama koca bi bina gazeteciden alkışı aldı

nedim saban
Şu anda başbakanla konuşabilmen gazeteci kıza yılın gazetecisi ödülü verilmeli!

enver aysever 
Bir kadın neler yaptı gördük. Helal olan sana! İşte böyle sorulur, işte böyle konuşulur.

kanat atkaya 
Başbakan nihayet muhattap buldu!

Barış Yarkadaş 
Yaşasın, sonunda bir gazeteci Başbakan'ın bizzat yüzüne soru sorabildi!!!!!

 Evet,maaşını Reuters'ten aldığı için kendini nispeten güvende hissettiğini sandığımBirsen Altaylı'ymış o cesur hanım.Yine de bravo!