İyi niyetli mesajlar alınmıştır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul ve Ankara’da yaşanan olaylara değindi. Herkesin artık sakin olması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, "İyi niyetli mesajlar da alınmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyeti kabulü öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. İstanbul ve Ankara’da yaşanan olaylara değinen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de herkesin düşüncesinin, fikirlerinin ve inançlarının saygıdeğer olduğunu belirterek, bu saygı ve sevginin de karşılıklı olması gerektiğinin altını çizdi. "Demokrasi demek, sadece seçim demek değildir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, seçim dışındaki farklı itirazların da farklı şekillerde dile getirilmesinin de doğal olduğuna vurgu yaptı.

Buna örnek olarak ise barışçıl gösterileri işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, "Son günlerdeki gelişmeleri de bunların bir parçası olarak görüyorum. Ve samimi olarak söylüyorum ki iyi niyetli olarak verilen mesajların hepsinin alındığını da söylüyorum. Ve yeri geldiğinde gereğinin yapılacağını da söylüyorum" şeklinde konuştu. İllegal örgütlerin de bu tür ortamlarda devreye girebildiğini ve birçok yanlışa imza atabildiklerine gönderme yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Herkes sağduyulu olmalı, kurallara herkes uymalı ve itirazları görüşleri varsa bunlar barışçıl bir şekilde dile getirilmeli ve bunlar da getirildi. Bundan sonra hiç kimsenin kabul etmeyeceği, imajımızı zedeleyici davranışlar da kabul edilmemeli" dedi. "Bu ülke hepimizindir ve ülkemize sahip çıkmamız gerek" diyen Cumhurbaşkanı Gül, iyi niyetli mesajların alındığını söyleyerek, "Bu saatten sonra artık hepimizin yapacağı şey sakin olmak, kurallara uymak ve neticede ülkemizin herhangi bir şekilde zarar görmesine fırsat vermemek olacaktır" diye konuştu.