Yaratıcı çocuklar EGE'de

Ege Ajans- (Ayşe Taybıllı,Özge Sinem Çakır,Azizhan Bayrak)  Ege Üniversitesi 5. Uluslarası EgeArt sanat günleri kapsamında, İzmir’de ilk kez 9-14 yaş aralığında ilk ve ortaokul çağındaki çocukları kapsayan ‘yaratıcı çocuk çalıştayı’ düzenledi.

İzmir ve çevresinden 50’yi aşkın okuldan 1600 öğrencinin katılımı ile düzenlenen tören, Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Candeğer Yılmaz, İzmir il Milli Eğitim müdürü Vefa Bardakcı’nın katılımıyla saat 11.00 de gerçekleştirildi.

İzmir’in EXPO 2020 adaylığı sürecine destek vermek için “Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar” temasıyla gerçekleştirilen çalıştay kapsamında çocuklar, atıktan seramiğe farklı materyaller ile sanatsal üretimlerde bulundular.

İzmir Enternasyonel Fuarı , Kültürpark 4’nolu holde 6 Haziran 2013 tarihine kadar devam edecek olan çalıştay ile çocuklar; atık ,maske, seramik , origami ve tekstil atölyelerinden oluşan toplam 12 atölye alanında,konusunda uzman akademisyenler ve sanatçılar eşliğinde farklı malzemeler ile çalışmalar yapıyor. Dört günlük süreçte çocukların yapacağı bu eserler “Daha iyi bir dünya için yeni yollar” temasına uygun bir biçimde birleştirilecek ve sergilenecek. Birçok firmanın desteklediği bu çalıştayda amaç çocukların güzel sanatlarla ile ilgili farkındalığının artırılmaya çalışılması ve çocukların çevreye ve yaşadıkları gezegene duyarlı bireyler olmasını amaçlıyor.