Arınç: Özür dilerim

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili konuşan Başbakan Vekili Bülent Arınç, “Çevre duyarlılığı nedeniyle şiddet görenlerden özür dilerim” dedi. Başbakan Vekili Bülent Arınç, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tepkileri saygı ile karşıladıklarını söyleyen Arınç, “Bütün taleplere açığız yeter ki şiddet olmasın” dedi.

Yaşam tarzına müdahale edilmiş, bundan çekmiş insanlar olarak empati kurduklarını belirten Arınç, kimsenin yaşam tarzına müdahale gibi bir niyetleri olmadığını söyledi.

Çevre duyarlılığı ile başlayan tepkilerin artık farklı bir hal aldığını söyleyen Bülent Arınç, Hatay’da Abdullah Cömert adlı gencin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Allah, başka istenmeyen olaylardan ülkemizi muhafaza buyursun” diye konuştu. Polisin biber gazı kullanımında aşırıya kaçtığını ve bu sert müdahalenin işleri çığırında çıkardığını belirten Arınç, güvenlik güçlerini de bu konuda uyardıklarını belirtti. "Olaylarda şu ana kadar 300’ün üzerinde vatan evladı yaralanmıştır" diyen Arınç, konuşmasının sonunda da, “Çevre duyarlılığı nedeniyle şiddet görenlerden özür dilerim” ifadelerini kullandı.