İzmir'de eylem onarımına devam

İzmir’de, Taksim Gezi Parkı gösterilerine destek veren vatandaşların geride bıraktığı barikatlar, yakılan kulübeler, yollardan kaldırıldı. Gösterilere katılan bazı gençlerin de çöplerin toplanmasında yardım ettiği belediye ekipleri, yolları yıkadı, sökülen kaldırım taşları yeniden döşendi.

Taksim Gezi Parkı protestolarına destek veren İzmirliler, kentteki gösterilerin dördüncü gününde de özellikle banka şubeleriyle bazı işyerlerine zarar verdi. Polisin olası müdahale olasılığına karşı da göstericiler, yollarda parke ve kaldırımlardan söktürkelir taşlarla barikatlar oluşturdu. Polisin bu kez müdahale etmemesi nedeniyle olaysız gecen gecenin sabahında belediye ekipleri, temizlik çalışması başlattı.

GENÇLER DE TEMİZLİĞE DESTEK VERDİ

Protestolar için Gündoğdu Meydanı’nda olan gençler, sabah saatlerinde tekrar geldikleri alanda bu kez temizlik yapan belediye görevlilerine destek verdi. Onlarla birlikte bir anlamda neden oldukları kirliliği temizledi. Çöp temizliğinin yanı sıra, Lozan Meydanı, İkinci Kordon ve Plevne Bulvarı üzerine kurulan barikatlar da kaldırıldı, yollar yıkandı. Barikat kurmak için kullanılan kaldırım ve parke taşlarının yerlerine de yenileri yerleştirildi.