Teyzeden eylemcilere fırça

Balıkesir’de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim Sen üyeleri oturma eylemi yaptı. O sırada yoldan geçen yaşlı kadın, “Ben büyüklere üzülmüyorum. Yazık bu çocuklara” diyerek eylemcilere tepki gösterdi.

Balıkesir KESK üyeleri, Altı Eylül Ortaokulu önünde oturma eylemi yaptı. KESK üyesi Mehmet Aslan, “Bugün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu hizmet üretiminden gelen gücünü kullanıyor. AKP zihniyetini protesto etmek için grevdeyiz” dedi. Sloganlar atan sendika üyeleri yerlere serdikleri gazetelerin üzerine oturarak eyleme başladı.

Yaklaşık 100 civarında sendikacı hukümeti istifaya çağırırken, adının Hafız Aysel olduğunu söyleyen 77 yaşındaki kadın, grevde bulunan sendikacılara tepki gösterdi. Hafız Aysel, “77 yaşındayım ben. Yazık bu çocuklara, bu küçüklere yazık. Arkası olan kurtulur, küçükler yanar. Ben büyüklere üzülmüyorum. Talebelerimiz var, okuyacak bunlar. Sene sonu olmaz bu iş. Çocuklar imtihana girecek. Bunlar devlete, millete iş görecek. Ben yediğim ekmeğe bakarım. Benim korkum yok, 3 aylığım var bir tek. Bana Aysel Hafız derler. Ben herkese dua ederim. Ben tepki göstermiyorum. Eylem yapsınlar ama bugün olmaz. Çocuklarımız sınıf geçecek. Üniversite talebelerimiz var, yazık değil mi onlara? Bunlar sene başında yapılır” ifadelerini kullandı.